Toplumların gün geçtikçe daha da artan modernleşmeleri ile birlikte gelen estetik operasyonlara bakış açıları dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizi de olumlu olarak etkilemektedir. Gelişmişlik düzeylerle paralellik gösterilerek artış sağlayan estetik operasyonlar ülkemizde de sayıları her geçen gün artan kişilerce uygulanabilmektedir. Gelişen teknolojinin de sağladığı olanaklar çerçevesinde ilerleme göstermiş olan estetik ameliyatlar günümüzde oldukça ileri düzeylerde gerçekleştirilebilmektedir. Bilinçlenmenin artmasıyla da paralel olarak işlerlik kazanmış olan söz konusu operasyonlar estetik görünüm için yapılabilirliğe sahip olduğu kadar sağlık açısından da son derece önemli paya sahip olmaktadır.

Toplumların gelişmişlik düzeylerinin artması ile daha da işlerlik kazanmış olan ve modern hayat ölçütleri doğrultusunda gerçekleştirilen söz konusu operasyonlar estetik cerrahi alanına olan toplum ilgisini de yüksek boyutlarda sağlayabilmektedir.  Kişilerin toplum gelişmişliğiyle paralel olarak daha da bilinçlenmeleri; geçmiş dönemlerde ayıp sayılan dile getirilme olasılıkları olamayan ya da kişilerin sorun olarak yüzleşmek istemedikleri durumlar olarak değerlendirilebilen cinsel sorunlar; artan bilinçlenme ile birlikte estetik cerrahi kapsamında günümüzde çok daha rahatlıkla çözümlere kavuşabilmektedir.

Bu bağlamda; estetik cerrahinin de en sık karşılaştığı hasta şikayetlerinden biri olan ve tedavi edildiğinde cinsel sorunları ortadan kaldırabilecek olan penis kalınlaştırma; cerrahi dilde hipospadyas adı ile bilinmektedir. Bununla birlikte; kadınlar için düzenlenen kızlık zarı dikimi; cerrahi boyutlarda gerçekleştirilen ve dikiş alma problemlerini ortadan kaldırır oranlarda gerçekleştirilen estetik operasyonlardan biridir. Ülkemizde de oldukça büyük değer ifade eden bekaret problemlerinin önüne geçilebilmesi için düzenlenmiş olan söz konusu operasyonlar; hastanın isteğine göre genel anestezi yoluyla da yapılabilmektedir.

Bunların yanı sıra; erkeklerde görülen ve kadınsı meme büyümesi olarak tanımlanan jinekomasti sorunları için de hizmet sunan estetik operasyonlar; hem kişinin psikolojik anlamda rahatlayabilmesini sağlayabilirken hem de erkeklerin seks hormonları sorunlarının neden olduğu söz konusu durumun tedavisini sağlayabilmektedir. Özellikle vücudun yeni yapım ve şekil alma aşaması olan ergenlik dönemlerinde sıkça rastlanılabilen söz konusu durum için; ameliyat öncesi ameliyat sırası ve ameliyat sonrasında olmak üzere; tedavi yöntemleri de uygulanmaktadır.

Bununla birlikte; yaşlanma problemlerinden biri olan yüzde meydana gelen kırışıklar için uygulanmakta olan botoks tedavileri de estetik operasyonların özellikle son dönemlerde oldukça ilgi uyandıran ve tercih edilen tedavi türlerindendir. Gelişen toplum düzeyi ile birlikte daha da ilgi duyulan bir alan olan estetik operasyonlarda cerrahların en sık karşılaştıkları isteklerden biri olan kırışık giderme operasyonları; estetik görünümün haricinde migren tedavisinde de etkili olan bir yöntem olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda; yüz haricinde koltuk altlarına da uygulanılabilen botoks yöntemleri sayesinde aşırı terleme problemlerinden de sıyrılabilmek mümkün olmaktadır.

Ameliyatsız estetik görünüm elde etmek isteyenlerin tercih ettikleri kırışıklık giderme için botoks fiyatları genellikle seans sayılarına göre belirlenebilmektedir. Kişilerin isteğine göre birkaç seans katılımı sürdürülmesi dahilinde seans üzerinden fiyatlar belirlenebilmektedir. Artan bilinçlenme ve gelişmişlik oranları ile doğru orantılı olarak ülkemizde de geniş alanlarca uygulama sağlayabilen estetik operasyonlar ülkemizde de çok başarılı düzeylere erişmiş olmakla beraber dünya çapındaki ülkelerle eşit statülerde işlerlik kazanabilmiştir.

Tedavi amaçlı oldukları kadar güzelleştirme amaçları da taşıyan operasyon uygulamaları; fiziki anlamlarda acı ve ağrıların sonlandırılabilmesinde de son derece büyük öneme sahiptir. Aynı zamanda; hastaların ruhsal tedavilerinde de oldukça geniş katkılara sahip olan estetik operasyonlar; yaş sınırlaması olmaksızın her yaştan yetişkinin gerçekleştirebileceği özelliklere sahiptir.