Genel Sağlık İş Sendikası, Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı hakkında bir televizyon programında, iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanlarını hedef gösteren ifadeler kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Genel Sağlık İş Sendikası, “Neler Oluyor Hayatta” programı sunucuları Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı hakkında “tehdit”, “suç işlemeye tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlamalarından soruşturma açılmasını talep etti.

'GÖZÜNÜ ÇIKARIRSIN'

Ural ve Namlı, sunucusu oldukları televizyon programında, sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemini hedef almışlardı.

Programda Hakan Ural, Namlı'nın çocuğundan örnek vererek “Arden'i aldın götürdün. Senin ne yapacağını söyleyeyim mi? Gözünü çıkarırsın” dedi. Namlı da “Yaparım” ifadelerini kullandı.

Ural daha sonra 'Arden, 'Anne' diye bağırıyor. Doktor duvara yaslanmış 'Eylemdeyim' diyor, 'Oğlum ölüyor' diyorsun” ifadelerini kullandı.

Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, sağlık çalışanlarının acil sağlık hizmetleri hariç olmak üzere iş bırakma eylemine katıldığını söyledi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İTİBARI ZEDELENDİ'

Genel Sağlık İş Sendikası'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu şöyle:

“Şüphelilerden Hakan Ural’ın, sağlık çalışanlarını kast ederek, 'gözünü çıkarırsın' sözlerini kullanması ve şüpheli Nur Tuğba Algül Namlı’nın ise bu sözleri onaylar şekilde 'yaparım' sözünü sarf etmesi, sağlık çalışanlarının itibarını zedelemiş, sağlık çalışanlarına karşı tehdit suçu işlenmiş, haklarını arayan sağlık çalışanlarına karşı şiddet gösterme konusunda, sağlık çalışanları aleyhine suç işlemeye tahrik suçu işlenmiş, hastaneye müracaat eden, etmeyen herkes, sağlık çalışanlarına karşı 'kin ve düşmanlığa' sevk edilerek, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçu işlenmiştir.”

'BU AÇIKLAMALAR ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRIR"

Suç duyurusuna ilişkin konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, “Televizyon dizilerinde, filmlerde ve şüphelilerin bulunduğu program ve benzeri programlarda, sağlık çalışanlarının itibarı her geçen zedelenmekte, bu kutsal görevi ifa eden sağlık emekçilerinin itibarları ayaklar altına alınmaktadır” dedi.

“Sağlık emekçileri, bir eşitsizliğe karşı dik bir duruş sergilemek adına, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması için acil sağlık hizmetleri hariç olmak üzere iş bırakma eylemine katılmışlardır” diyen Uğur, “Fakat Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı’nın sağlık çalışanlarının bu fedakâr tutumlarından bihaber oldukları ortadır” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarına şiddetin artarak devam ettiğini söyleyen Derya Uğur, “Sağlık çalışanları, her geçen gün artan şiddet vakaları ile mücadele ederken, Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı yaptıkları açıklamalar ile sağlık çalışanlarının şiddet tehdidi altında kalmalarını ve şiddet görmelerini meşrulaştırarak, sağlık çalışanlarını, moral ve motivasyondan yoksun, kendilerini huzurlu ve güvenli hissetmedikleri bir ortamda çalışmaya sevk etmişlerdir” ifadelerini kullandı.