Karpuz bol miktarda C vitamini içermektedir. Antioksidan özelliği sayesinde çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan beta karoten içerir. Özellikle bu sıcak yaz günlerinde bol bol tüketilmesi tavsiye edilen karpuzun faydalarını yazımızda bulabilirsiniz.

Afrodizyak etki yaratan ve cinsel isteği artırmak için uzmanların tavsiye ettiği bazı yiyecekler vardır. Bu yiyecekler arasında özellikle erkekler için karpuz da yer almaktadır. Daha iyi bir cinsel performansa katkısı olduğu henüz kanıtlanmamış olmakla birlikte kan akışını hızlandırması sebebi ile ereksiyon fonksiyon bozukluğuna iyi geldiğine dair çalışmalar mevcuttur.

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan karpuz A, B ve C vitamini ile potasyum, kalsiyum ve demir minerali içermektedir. % 92 oranında su içeren karpuz, böbrek ve mesane kumlarını dökmeye, kanı temizlemeye, hazmı kolaylaştırmaya ve bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olur.

Bol miktarda likopen içermesi sayesinde kanserden koruyucu etkisinin yanı sıra vücuttaki bazı atık maddelerin idrarla dışarı atılmasına, kalp fonksiyonlarının ve tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. (haberler.com)