Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle risk gruplarında yer alan sağlık çalışanlarının koşullarının iyileştirilmesi için, Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın imzasıyla, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazı gönderdi.

Yazıda, sağlık çalışanları için hiçbir düzenleme yapılmadığı uyarısında bulunularak, Kovid-19' la mücadele eden sağlık çalışanlarının korunabilmesi için risk değerlendirmesi yapılmasını ve sağlık çalışanlarının çalışma yer ve saatlerinin buna göre yeniden düzenlenmesi talep edildi.

Koronavirüs nedeniyle risk grubunda yer alan kişilerin (60 yaş üzeri, kalp/damar hastalıkları, diyabet, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı, hipertansiyon ve kanser hastası olanlar) özellikle uyarıldığını belirten yazıda, aynı risk gruplarında yer alan sağlık çalışanları için hiçbir düzenleme yapılmadığı ve görevlerini risk grubuna yer almayanlar gibi sürdürmelerinin beklendiği belirtildi.

Sağlık çalışanlarının güvende tutulmasının gerektiğine değinilen yazıda, “Bütün sağlık çalışanları için ivedi olarak risk değerlendirmesi yapılmalı, sağlık çalışanlarının çalışma yerleri ve çalışma saatleri bu risk değerlendirme sonucuna göre yeniden düzenlenmelidir” ifadeleri yer aldı.