Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, hayatın ne zaman normale döneceğine ilişkin soru üzerine, bunun 11 haftaya uzayabileceğini dile getirdi.

Adıyaman, “Bizim ekiplerimiz var, onların söylediği bir 9 haftayı bulur” dedi.

Tarafsız Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Prof. Adıyaman, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı vaka sayısının test sonuçlarına dayandığını ancak klinik olarak ve tomografi ile teşhis konulup tedavisi yapılan hastalar olduğunu vurguladı.

‘İSTANBUL’DA 1000’İN ÜZERİNDE SAĞLIK ÇALIŞANI KORONA’

Adıyaman, sağlık çalışanları arasındaki vaka sayısıyla ilgili de şunları söyledi: “Covid-19 hastalığına yakalanmış sağlık çalışanı İstanbul’da binin üzerinde, İzmir’de 111, Ankara’da 100-150 arasında bir bilgi gelmişti.”

Toplumsal hareketliliğin ciddi ölçüde yavaşlatılması için katı bir izolasyon uygulanması gerektiğini vurgulayan Adıyaman, “Hayatımız ne zaman normale döner?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bizim danışmanlarımız var, uzmanlık derneklerinden, bizim ekiplerimiz var onların söylediği bir 9 haftayı bulur diyorlar, bir plato çizmesi için. İlk defa bir korona virüsü pandemisiyle karşılaşıyor insanlık. Dolayısıyla tam nasıl bir virüsün nasıl bir yol izleyeceğini tam bilemiyorlar. Burada bilgi eksikliği var. Onun için diğerlerinden farklı olabilir. Normal şartlar altında yaz ayına gelirken sönümlenirdi, ufak tefek şeyler kalırdı ama bunu bilemiyorlar onun için de bizim arkadaşlarımız bunun 9 haftaya hatta 11 haftaya kadar uzayabileceğini söylüyorlar. Bunu zaman gösterecek.”