Mardin Devlet Hastanesi’nde koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan çocuklar ile diğer çocukların aynı bölümde tutuldukları iddia edildi.

Mezopotamya’nın haberine göre, Mardin Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde 4 gün önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle yatırılan bir çocuğa zatürre tanısı kondu. 2 gün sonra çocuğun durumunun kötüleşmesi üzerine farklı bir doktorun ısrarı üzerine tomografi çekildi. Tomografi sonucunda çocukta koronavirüs belirtileri saptandı.

Bunun üzerine “yüksek şüphe” ile koronavirüs testi yapıldı. Çocuğun testi pozitif çıkması üzerine aynı bölümde yatan diğer çocuklara koronavirüs testi yapıldı.

AYNI ÜNİTEDE KARANTİNAYA ALINDILAR

Testler sonucunda Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatan toplam 3 çocukta Kovid-19 tespit edildi. Bunun üzerine ünitede karantina bölgesi oluşturuldu. Ancak sonucu negatif çıkan 7 çocuk ile testleri pozitif çıkan 3 çocuğun aynı ünitede tutulduğu öğrenildi. Testleri negatif çıkan 7 çocuğun başka bir üniteye ya da hastaneye sevk edilmediği aktarıldı.

HEMŞİRELERİN UYARDIĞI KİŞİDE KOVİD-19 ÇIKTI

Öte yandan Mardin Devlet Hastanesi’nde 4 gündür şiddetli öksürük, yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle yatırılan başka bir hastanın da test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Hastanede yaşananları anlatan bir hemşire, tüm hemşirelerin hastaneye yatırılan yurttaşın Covid-19 belirtileri taşıdıklarını söylemesine rağmen hastane yönetiminin dikkate almadığını söyledi.

Birçok hemşirenin 4 gün boyunca hastayla ilgilendiğini belirten hemşire, şunları söyledi:

“Kimi hemşireler koruma tedbiri alarak, kimi hemşireler ise koruma tedbiri almadan hasta ile ilgilendi. Damar yolu açtık ve aspire ettik. Büyük uğraşlarımız sonucunda hastanın koronavüris testi yapıldı ve pozitif çıktı. Bu durumdan ne yapacağımızı bilmiyoruz ve elimizden de bir şey gelmiyor. Sağlık çalışanları olarak yeteri koruma önlemi alamıyoruz. Hastanede durum çok kritik.”

MÜDÜR: TEST YAPILANLAR AYRI ODALARDA

Konuya ilişkin görüştüğümüz Hastane İdari İşler Müdürü, kendisinin basına demeç verme yetkisi olmadığını belirterek, iddiaları yalanladı.

Hastanede karantina altına alınanların hepsinin ayrı odalarda tutulduğunu belirten müdür, karantinanın aynı bölümde oluşturulduğu şeklinde bir durum olmadığını öne sürdü. Sadece çocukların değil yetişkinlerin de testlerinin pozitif ya da negatif olması durumunda tek kişilik odalarda tutulduğunu belirten müdür, "Benim hastanemde gereken neyse yapılıyor. Onu bilmenizi isterim" ifadelerini kullandı.

Başhehekimlik ile görüşme talebimize ise, önce toplantıda, daha sonra hastanede denetim yaptığı söylenerek, olumsuz yanıtlandı.