Dişin GSS kapsamından çıkarılmasıyla beraber Sağlık Bakanlığının attığı adım adeta bir ilk. Bakanlık, diş hekimliği hizmetlerini taşerona devretmek üzere ihale açtı. Artık diş hekimlerinin sunduğu hizmetler taşeron eliyle gerçekleşecek. Uygulamanın ilk örneğinin haberi Kütahya’dan geldi. Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş hekimliği hizmetlerinin taşerona devredilmesi ile ilgili ihale açıldığı bilgisine ulaşan Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) duruma tepkili.

HİZMETTE DÜŞÜŞ OLACAK

Evrensel gazetesine konuşan Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Genel Sekreteri Tarık İşmen, uygulamayla diş hekimlerinin çalışma koşullarının zorlaşacağına dikkat çekti. İşmen, “Bir diş hekiminden bir gün içerisinde yapması beklenen işlem kalemlerinin gerçekleşmesi için gerekli olan zaman 18 saat. Yani hekim gazete okumayacak, kahvesini içmeyecek sürekli 18 saat boyunca çalışacak ve bu hizmeti üretecek. Bu gerçekçi değil” dedi.

Performans sisteminin iddiaların aksine halka sunulan hizmetin kalitesinin düşmesine yol açtığını kaydeden İşmen, “Burada meslektaşlarımızın herhangi bir suçu yok. Çünkü performans sistemiyle kendisinden istenilen budur” diye konuştu.

SAĞLIKÇILARDAN ORTAK TEPKİ

Aralarında Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) da bulunduğu meslek örgütleri Kütahya’da açılan ihaleye yaptıkları yazılı açıklamayla tepki gösterdi.