Mide bulantısı, kusma, halsizlik ve ishal vakalarıyla hastaneye giden vatandaşlara serum ve iğne tedavisi uygulanıyor. Sürmene Devlet Hastanesi'ne aynı şikayetle gelen hasta sayısının artması nedeniyle belediye hoparlör aracılığıyla içme suyunun kaynatılmadan içilmemesi uyarısında bulundu.

Konuyla ilgili Sürmene Devlet Hastanesi başhekimlik odasında Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan başkanlığında acil toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Sürmene Grup Başkanı Dr. Süleyman Ceylan, Başhekim Uzman Dr. Remzi Kutanist ve mühendisler katıldı.

Açıklama yapan Kaymakam Özarslan, acil bir durum olmadığını ve rutin yapılan bakteriyolojik su kontrollerinde anormal bir duruma rastlanmadığını söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman ise şu an itibarı ile hastaneye aynı şikayetlerle müracaat eden hasta sayısının 750’yi bulduğunu belirterek, “Ancak ciddi bir durum söz konusu değil. Hastalarımız serumlarla ve ayakta tedavi olabiliyor. Biz de konuyla yakından ilgileniyoruz.” dedi. Hasta sayısının artabileceğini belirten Süleyman, “İlk etapta belediyeyi suçlu gibi göstermemiz yanlış olur. Su numunelerini Ankara’ya göndermiş bulunuyoruz. Sonuçlar 72 saat içerisinde belli olacak.” bilgisini verdi. Şu an için konuşmanın erken olduğunu söyleyen Süleyman gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Aynı vakaların geçen yıl da görüldüğü ilçede 1500'den fazla hastanın zehirlenerek hastanelere müracaat ettiğini belirten vatadaşlar gerekli önlemlerin alındığına inanmadığını söylüyor. Sefer Ali Cincil adlı vatandaş artık seslerinin duyulmasını, gerekli tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep istedi. İnsanların bu duruma düşmesinin izah edilir bir yönü bulunmadığını belirten hasta İlhan Çetin ise devletin yetkili mercilerinin olaya müdahale etmelerini istedi. (Takvim)