Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber - Kobanê

Sınır Tanımayan Doktorlar Birliği, uzun zamandır Kobani' ye sahra hastanesi kurmak için çaba sarf ediyordu. Hastanenin kurulması için çalışmalara başlanırken, hastane binası olarak da IŞİD ile YPG arasındaki savaş boyunca ağır çatışmaların yaşandığı Kobani Erkek Lisesi'nin kullanılacağı öğrenildi.

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR HAREKETE GEÇTİ

Kobani Sağlık Bakanı Doktor Neesan Ehmet, Türkiye devletinin bürokratik işlemleri uzatmasından dolayı  sahra hastanesinin kurulamamasından duyduğu rahatsızlığı bir çok kez dillendirmişti. Bürokratik zorlukların aşılmasının ardından,  Kobani Sağlık Bakanlığı ile yapılan kontrat sonrası Kobani'de Sınır Tanımayan Doktorlar hastane çalışması için harekete geçti.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI


Kobani'de, Suriye hükümeti döneminde Erkek Lisesi (Senewit Benin Ayn el Arap ) olarak kullanılan, hükümet binasının kuzeyinde yer alan ve IŞİD saldırıları sonrası kullanılmayacak duruma gelen okul binasının hastaneye çevrilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Sınır Tanımayan Doktorlar ve Kobani halkının hummalı çalışması sonucu oluşturulacak hastane ile  Kobani'de şu an tedavi olmayı bekleyen yüzlerce yaralının ve hastanın tedavi imkanı yaratılacak.