İstanbul Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubesi, Başbakan Binali Yıldırım’ın partisinin grup toplantısında, AK Parti’nin sağlık politikalarını anlattığı sırada söylediği “Acil servislere artık kız bakmaya gidiyorlar” sözlerine tepki gösterdi.

DİHA'nın haberine göre; Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servis kapısı önünde basın açıklaması yapan sağlık emekçileri, “Ülke yönetmek ciddiyet ister. Özür dilemelisin Başbakan” yazılı pankart açtı.

İstanbul Tabip Odası Üyesi Dr. Melehat Cengiz tarafından okunan basın açıklamasında, “Başbakana bazı şeyleri hatırlatmak istiyoruz” denildi ve şunlar ifade edildi:

“Acil servisler ciddi birimlerdir. Acıların, ıstırapların yaşandığı, insanların yaşamını yitirdiği yerlerden bahsediyoruz. Bombalı katliamlar yaşanırken, şaşalı kutlama yapan zihniyetin acil servislere kız bakmaya gelmesine o kadar da şaşırmamak lazım.”

YILDIRIM'IN SÖZLERİ

Başbakan Binali Yıldırım, grup toplantısında yaptığı konuşmada, sağlık sisteminde “devrim” yaptıklarını belirterek, "Şehir hastanelerini hızla kuruyoruz. Hastaneleriyle otelleriyle bu hastaneler adeta içinde hastane olan küçük şehirler gibi. Geçen gün bir tanıdığım anlattı şaşırdım… Bayramda vatandaşlar acil servislere gidiyormuş. Neden gidiyorlarmış? Tedavi olmaya değil kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık öyle şirin yerler haline gelmiş demek ki…Demek ki acil servis sadece tedavi etmiyor. Yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu” demişti.