Sağlık Bakanlığı, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının ardından aile hekimlerinin nöbet sorununun ortadan kalktığına yönelik haberleri yalanlayarak, “Verilen kararın aile hekimlerinin bugünkü nöbet hizmetleriyle ilgili mevcut uygulamaya herhangi bir etkisi olmayacaktır” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı’ndan, bugün medyada yer alan “Danıştay Yürütmeyi Durdurdu, Aile Hekimlerinin Nöbet Sorunu Ortadan Kalktı” haberleri üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının nöbetlerinin 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu ve bu kanuna istinaden yayımlanan mevzuat çerçevesinde yürütüldüğü kaydedilen açıklamada; “Yürürlükteki nöbete ilişkin yönetmelik hükümlerinin iptaline yönelik ilgili yargı mercilerince verilmiş bir karar bulunmamaktadır” denildi.

Evrensel’de yer alan habere göre; basın yayın organlarında yer alan mahkeme kararının 2011 yılında yürürlükte olan mevzuata göre verildiğinin altı çizilen açıklamada, “Bu tarihten sonra aile hekimlerinin nöbetleriyle ilgili yeni bir kanuni düzenleme yapılmıştır. Dolayısıyla verilen kararın aile hekimlerinin bugünkü nöbet hizmetleriyle ilgili mevcut uygulamaya herhangi bir etkisi olmayacaktır. Bu çerçevede verilen karar ülkemiz genelindeki aile hekimliği nöbetlerinin durdurulması veya kaldırılmasını etkileyen bir karar olmayıp, aile hekimliğindeki nöbet uygulamaları ilgili mevzuat çerçevesinde devam edecektir. Aksi yönde yapılan yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haber: Danıştay: Aile hekimleri nöbet tutamaz