Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın durumu ciddiyetini koruyor. Kavdır'ın sağlık durumuyla ilgili, Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, "Öldüğü doğru değil ama durumu kritik" açıklamasını yaptı. 

 

Hastane bahçesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Özkan, şunları söyledi:

''Düne kadar hiçbir korkumuz olmadan, fizik tedavisine devam ettirdiğimiz hastamızı, sürpriz bir şekilde diyebileceğimiz kan zehirlenmesi nedeniyle ani olarak yoğun bakıma alma gereği duyduk. Kritik bir şekilde yoğum bakımda tedavisine devam ediyoruz. Öldüğü şu ana kadar doğru değil, bunu söyleyeyim.''

 

'DOKTORLAR İNTERNETTEN ÖĞRENDİ'
Atilla Kavdır'ın sağlığı için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Özkan, yoğun bakımda tedavisini sürdüren doktorların da Kavdır'ın hayatını kaybettiği yönündeki haberleri internetten öğrendiklerini vurguladı.

 

'FAZLA BİLGİ VERDİK'
Özkan, Kavdır'ın yakınlarına olayı olduğu gibi anlattıklarına değinerek, ''Yakınlarına tüm bilgileri açıkça veriyoruz, belki fazla bilgi vermekten dolayı bunlar yaşanmış olabilir. Hastamızın şu an için öldüğü kesinlikle doğru değil, arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. Şu an itibarıyla solunumu da var nabzı da. Makineye bağlı bir şekilde yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyor'' ifadesini kullandı.

 

'FİŞ ÇEKME YOK'
Özkan, Kavdır'ın babası tarafından yapılan 'fişini çektiler' iddiasına da açıklık getirdi.

 

Fiş çekme diye bir kavramın olmadığını söyleyen Özkan, "Aileyi gerektiği biçimde bilgilendiriyoruz, bir yanlış anlama olmuş. Aileyi sakin olmaları için evlerine gönderdik. Her şey güllük gülistanlı değil tabii, hastanın durumu kritik. Burası Türkiye'nin en iyi yoğum bakımı burası inşallah üstesinden gelecektir" diye konuştu.

 

Özkan, bu tür risklerin böbrek, karaciğer ve bunun gibi tüm nakillerde yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

 

Atilla Kavdır, 21 Ocak'ta üniversitede ameliyat edilmişti.

 

Yaklaşık 12 saat süren operasyonda Kavdır'a çift kol ve bir bacak nakledilmişti. Kavdır'a nakledilen bacak daha sonra operasyonla geri alınmıştı.

 

Atilla Kavdır, Türkiye'de ikinci kez çift kol nakli yapılan hasta. (NTVMSNBC)