Nöbetçi eczanelerin arka arkaya uğradıkları saldırılara rağmen yetkililerin yeterli güvenlik önlemi almaması üzerine, eczacılar kendi güvenlik önlemlerini almaya başlıyor. İstanbul’da nöbetçi eczaneler, can güvenliği tehlikesi nedeniyle gece saat 24.00'ten sonra kepenk arkasından hastalara hizmet verecek.

İstanbul Eczacı Odası, uygulamayla ilgili hastaların bilgilendirilmesine yönelik bir eczane cam afişi hazırladı.

İstanbul Eczacı Odası'nın eczacılara yönelik yayımladığı duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Son günlerde nöbetçi eczanelerimize yönelik arka arkaya saldırılar gerçekleşmiştir. Konuyla ilgili Yönetim Kurulumuzun yetkililerle yaptığı görüşmeler devam etmekte olup, ek güvenlik önlemlerine yönelik çalışmaları sürmektedir.

Nöbetçi eczaneler, tüm gece boyunca kesintisiz hizmet vermekte olup, "Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik"in 35/5 maddesi gereğince gece nöbet tutan eczanelerin gece boyunca kapılarının açık olması zorunluluğu bulunmamaktadır.

Artan saldırıları da gözönünde bulundurarak, nöbetçi eczanelerimizin saat 24.00`ten sonra eczane kepenklerinin arkasından hizmet vermeleri, eczacılarımız ve eczane çalışanlarımızın can güvenliği açısından önemlidir.

İstanbul Eczacı Odası tarafından, hastalarımızı bu uygulamayla ilgili bilgilendirmeye yönelik cam afişi hazırlanmış olup, tüm eczanelerimize dağıtımı yapılacaktır.“

İEO BAŞKANI ECZ. SARIALİOĞLU:  GÜVENLİK SORUNLARIMIZI ÇÖZÜN

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Zafer Cenap Sarıalioğlu, nöbet sırasında yaşanan olaylardan ciddi endişe duyduklarını belirtti. Ecz. Sarıalioğlu, hastalar ve hasta yakınlarından gece saat 24.00’ten sonra kepenk arkasından nöbet hizmeti verecek olan eczacıları anlayışla karşılamalarını beklediklerini kaydetti.  İEO Başkanı Ecz. Sarıalioğlu yetkililere de  “Acilen nöbetlerimiz esnasındaki güvenlik sorunlarımızı çözün. Sağlıkta şiddete daha fazla kurban vermeden gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirin” diye seslendi.