Estetik açıdan meme insanların hayatında en önemli organların başında geliyor. Özellikle kadınlar için hayati bir öneme sahip olan meme, yaşamın farklı durumları nedeniyle (gebelik sonrası kilo değişimleri, yaşlılık, madde kullanımı vb.) şekil olarak bozulmaya uğruyor. Genelde küçültme ve büyütme operasyonları olarak ikiye ayrılan meme ameliyatı, estetik duruşun ve sosyal psikolojiye etkileri yüzünden en çok tercih edilen estetik ameliyatların başında yer alıyor.

Ancak insan hayatının günlük rutinlerini, psikolojisini hatta kıyafet tercihlerini bile sonucuyla etkileyecek olan bu ameliyat kendimizi emanet edeceğimiz doktoru nasıl seçmeliyiz ve hangi noktalara önem vermemiz gerekiyor.

Doktoru iyi araştırın

İlk olarak ameliyatı yapacak olan doktoru iyi araştırıp kendisinin önceki ameliyatlarını, tecrübelerini ve hastalarının yorumlarını incelemekte fayda var. Ameliyatın temel taşlarından birisini çünkü doktora olan güven oluşturuyor. Her ne kadar estetik bir ameliyat olsa da bıçak altına yatmak ciddi bir durum olarak görülen genel kabullerden birisi. Bu durumu en iyi şekilde ve rahatça atlatabilmek için güven duygusunu sağlamlaştırmak olmazsa olmaz bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Bu duygunun oluşabilmesi için sorularınıza cevap alabildiğinizden emin olun çünkü bu duyguyu sağlamlaştırmak için yapılacak her şey altın değerinde.

Doktor ile açık iletişim kurun

Doktorunuz ile açık bir iletişim kurmak, meme ameliyatından beklentilerinizi, ,isteklerinizi ifade edip bunların karşılığını alıp alamayacağınızı ölçmek doktor seçimindeki bir diğer hayati unsur olarak kabul ediliyor. Doktor ile aranızda kuracağınız iletişim sayesinde ameliyat öncesi ve sonrasında yaşanabilecek herhangi bir sorun ya da aklınıza takılacak bir soruyu rahatça sorup olumlu geri dönüşler alabilmeniz mümkün.

Doktora her zaman ulaşabiliyor musunuz?

Ameliyat öncesindeki en etkili unsurlardan bir diğeriyse doktora ulaşabilmek. Kafanızı kurcalayan soruları veya öğrenmek istediğiniz detayları doktora ulaşım sıkıntısı yaşamadan iletebilmek gerekliliklerin başında yer ediniyor. Çünkü ameliyat sonrası oluşabilecek sıkıntılar için doktora ulaşabileceğinizin bir güvencesi bu yolla belli oluyor.

Ameliyat öncesinde her konuda anlaşın

Meme estetiği ameliyatlarının en kafa karıştırıcı noktalarından birisi şüphesiz fiyatları. Meme estetiği fiyatları, kişiden kişiye değişiyor olsa da ameliyat öncesinde muayenelerde bir fiyat belirlenmesi ve ona ameliyat işlemine geçiş yapılması daha sağlıklı sonuçlar doğuruyor. Ameliyat sonrasında çıkabilecek bir fatura sürprizi, psikolojik olarak sizi sıkıntıya sokabilir bu da iyileşme sürecinde bulunan bir hasta için yaşanabilecek en kötü durumlarında başında geliyor.

Ayrıca herhangi bir muayene öncesinde size meme estetiği fiyatları veren doktorlara çok fazla güvenmemek gerekir. Çünkü meme ameliyatı, kişinin durumuna göre fiyatlandırılan özel bir ameliyat türüdür.

Doktorunuzun yaklaşımlarını inceleyin

Doktor seçiminde bir diğer olmazsa olmaz konu ise doktorun size karşı takındığı tavır. Sorularınıza verdiği cevaplar, durumunuza olan ilgisi, ameliyat öncesi ve sonrasında yaşayacaklarınız konusunda size objektif bir şekilde yaklaşması hem güveninizi artıracak hem de doktorunuzun mesleğinde uzman bir kişi olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.