ABD'de Maryland Valisi Larry Hogan, eyalette yapılan testlerde iki kişide koronavirüs tespit edildiğini, bunlardan birinin Türkiye'den dönen 80'li yaşlardaki bir kadın olduğunu açıkladı.

Larry Hogan, düzenlediği basın toplantısında, adını açıklamadığı kadının Türkiye ziyareti sonrası yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

Hogan, Harford County'de yaşayan kadının hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

Vali Hogan, "Bu Türkiye'ye seyahatle bağlantılı, bildirilen ilk vaka" dedi.

Larry Hogan, Montgomery County'de yaşayan ve kısa süre önce Tayland ve Mısır'a giden 60'lı yaşlarda bir erkekte de koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

Hogan, bu kişinin de bir süre hastanede tutulduktan sonra halen evinde karantina altında olduğunu söyledi.

'İKİ KİŞİ DE TOPLU HİÇBİR ETKİNLİĞE KATILMADI' 

Maryland Valisi Larry Hogan, "Maryland'deki sağlık birimimiz bu iki vakada da genel kamu sağlığı açısından potansiyel bir risk olmadığına inanıyor. Bu iki kişi de toplu hiçbir etkinliğe katılmadı" dedi.

ABD'nin doğusundaki Maryland eyaletinde daha önce de üç kişide daha koronavirüs tespit edilmişti. Bu kişilerin hepsi daha önce Mısır'a tatile gitmiş kişilerdi.

ABD'DE 24 KİŞİ ÖLDÜ  

ABD'de şu ana kadar 50 eyaletin 34'ünde koronavirüs görüldü. En az 607 kişinin testleri pozitif çıktı, virüs sonucu 24 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede son olarak koronavirüs nedeniyle San Francisco açıklarında bir hafta bekletilen ve kıyıya yanaşmasına izin verilmeyen Grand Princess adlı yolcu gemisinin Oakland Limanı'na demirlemesine izin verildi.

En az 21'inin virüs taşıdığı sanılan gemideki yolcular ve mürettebat tahliye ediliyor. Tahliye işleminin 2 ya da 3 gün sürebileceği açıklandı.

Yolcular yaşadıkları bölgelerdeki askeri üslerde 14 gün boyunca karantinada kalacak. Gemide 54 ülkeden 3500 yolcu ve mürettebat bulunuyor.

Başkent Washington'daki bir kilisenin papazı Timothy Cole'un koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası, onun elini sıkan yüzlerce kilise üyesine kendilerini evlerinde karantinaya almaları çağrısı yapıldı.