Çin'de kuş gribinin yeni türü olan H7N9 virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 11'e ulaştı. Başkent Pekin'de ilk yeni tür kuş gribi vakası tespit edildi.

Pekin Sağlık İdaresinden yapılan açıklamada, 7 yaşındaki bir kız çocuğunda H7N9 virüsü tespit edildiğini ve karantina altına alınarak tedavisine başlandığı kaydedildi.

Ebeveyni canlı kümes hayvanı ticareti ile uğraşan kız çocuğunun, perşembe günü yüksek ateş, şiddetli öksürük ve baş ağrısından şikayetiyle hastaneye yatırıldığı duyuruldu. Çin'in doğu bölgesi dışındaki ilk kuş gribi vakasının, kontrol ve testler sonucu bu sabah saatlerinde netleştiği ifade edildi.

Ülke genelinde şimdiye kadar 44 kişide virüs tespit edildi ve vakalardan 11'i ölümle sonuçlandı. Öncesinde virüs teşhisi konulan Şanghay'daki 4 yaşındaki bir erkek çocuğunun tamamen iyileştiği açıklanmıştı.

İlk olarak ülkenin ekonomi ve finans merkezi Şanghay'da ortaya çıkan H7N9 virüsü, kentte 7 kişinin ölümüne sebep oldu. Şanghay'a komşu eyaletlerden Cıciang'da iki, Anhui ve Ciangsu'da ise birer kişi de hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü, insanlarda yeni görülen bu kuş gribi hakkında bilgilerin sınırlı olduğunu ve hastalığa yakalananların genelde solunum güçlüğü çektiğini ifade ediyor.