Polis yasal süresi üzerinde bir hamileliğe son verileceği ihbarı üzerine Antalya Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden Opr. Dr. Abdülaziz Akkaya’nın muayenehanesini önceki gün bastı. S.U.’ya (25) kürtaj yapmak için hazırlık yaptığı iddia edilen Akkaya’nın muayenehanesinde arama yapıldı.

 

‘BAKİREYİM’ DEDİ

Arama yapıldığı sırada kürtaj yaptıracağı ileri sürülen S.U. hamile olmadığını, hatta bakire olduğunu söyledi. Savcılık talimatıyla hastanede kontrolden geçirilen kadının 16 haftalık, yani yasal gebelik sonlandırma süresinin 6 hafta üzerinde hamile olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine U. ve doktor gözaltına alındı. Hastayı sadece muayene ettiğini anlatan doktor savcılık talimatıyla gece yarısı serbest bırakıldı. Ancak genç kadın polise gözyaşları içinde verdiği ifadede, bir tecavüz sonrası hamile kaldığını ileri sürdü.

 

S.U., annesinin üçüncü eşinden ayrılmak istediğini, bu nedenle avukat F.Y.’nin ofisine gittiğini söyledi. Avukatla konuşurken ağladığını anlatan U., bu sırada avukatın kendisine teskin edici sözler söylediğini ve viski ikram ettiğini, ısrarlara dayanamayarak, duygusal ortamın etkisiyle 3- 4 bardak viski içtiğini kaydetti.

 

Daha önce alkol kullanmadığı için sarhoş olduğunu ve kendini kaybettiğini anlatan S.U., kendine geldiğinde, avukatın tecavüzüne uğradığını ve bekaretini kaybettiğini iddia etti.

 

F.Y.’den şikayetçi olduğunu sözlerine ekleyen U. ifadesinde, “Hamile olduğumu bilmiyordum. 3- 4 aydır regl olmuyordum. Kasıklarımda ağrı vardı. Bu nedenle doktora muayeneye gittim” dedi.