Hong Kong’da görülen bir olayla ilk defa köpeklere de koronavirüsünün bulaşabildiği keşfedildi.

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde bir hayvan pazarında ortaya çıkan yeni tip Corona virüsü (COVID-19), uzunca bir süredir insanlara bulaşarak devam ediyordu. Hong Kong’dan gelen yeni bilgilere göre ilk defa bir köpekte corona virüsüne rastlandı.

Gürhan Kulaklı'nın webtekno'da yer alan haberine göre Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, Hong Kong’da bir köpeğe yapılan kontrollerin ardından koronavirüsü kontrolünün 'zayıf pozitif' olarak çıktığını belirtti. Sydney Üniveristesi’nde Veteriner profesörü olan Vanessa Barry, köpeklerin de corona virüsüne yakalanabileceği, o yüzden dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

“İnsanlar panik yapmamalı” diyen Barry, “Evcil hayvanların COVID-19’un yayılmasına katkıda bulunması beklenmemektedir” dedi. Bu açıklamaya rağmen uzmanlar, COVID-19 şüphesi olan kişilerin evcil hayvanlarla yakın temas kurmamasını öneriyor.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ VİRÜSÜ DAHA CİDDİYE ALMAYA BAŞADI

Dünya Sağlık Örgütü, yaptığı son açıklamada virüs tehdidini 'en yüksek' olarak güncelledi. Bu durum, sadece birkaç gün içerisinde bir düzineden fazla ülkeye bulaşmış olan virüsün yayılma hızını artırdığını gösteriyor. 

Güncel verilere göre 84 bin 119 kişiye bulaşan yeni tip koronavirüsü, şu ana kadar 2 bin 871 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Şu anda insanlar üzerinde yayılarak yeterince korku salan COVID-19, hayvanlar arasında da yayılmaya başlarsa kontrol edilemez bir hal alabilir.