Aşılama programında önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre, Covid-19 geçirenlere tek doz BioNTech aşısı uygulanacak.

Koronavirüs salgınında aşılama çalışmaları sürerken, Sağlık Bakanlığı’ndan önemli bir değişiklik geldi. Buna göre artık daha önce koronavirüs geçirmiş kişilere çift doz aşı uygulanmayacak. Haber Global’den Ozan Ulaş Caymaz’ın haberine göre, bu kişilere hastalığın atlatılmasının ardından tek doz BioNTech aşısı yapılacak.

Öte yandan, sosyal medyada da koronavirüs geçirmiş bazı vatandaşlar, ikinci doz BioNTech aşı randevusunun verilmediği ya da iptal edildiği paylaşımlarında bulunuyor. Bu kişilerde, e-Nabız sisteminde Covid Aşısı bölümünde aşının ikinci dozu için ‘Geçirilmiş Covid’ ibaresi yer alıyor.

e-Nabız’da bu şekilde aşı kartı oluşturulduğunda, 1. doz aşı uygulaması ve tarihi yer alırken, 2. doz aşı uygulamasına dair bir ifade yer almadığı görülüyor. Aşı kartlarında ise pazartesi günü güncelleme yapılacağı öğrenildi.

ESKİ UYGULAMA NASILDI?

Bakanlığın eski uygulamasına göre hastalığı atlatanlar aşısını 6 aydan sonra yapılabiliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından bu sürenin 3 aya düştüğünü söylemişti.