Sirke yaklaşık 200 yıldır kilo vermek için kullanılıyor. Peki gerçekten işe yarıyor mu? Yani elma sirkesi kilo verdiriyor mu ve eğer verdiriyorsa bunu nasıl ve neden yapabiliyor?

Sirkede bulunan asetik asit, AMPK denilen enzimi aktive eder. Ki bu enzim metabolizmamız için benzin gibidir, bize enerji verir. Bu enzim vücudumuzda düşükse, enerji üretimini artırarak vücudumuzdaki yağı tutmaz ve atar. İşte sirke bu şekilde zayıflamaya yardımcı olur.

ZAYIFLAMAK İÇİN SİRKE NASIL İÇİLMELİ?

Herhangi bir mide veya bağırsak rahatsızlığınız varsa sabah aç karnına sirke içmek sizin için zararlı olabilir. Aynı şekilde limon suyu da. Bu tür bir içecek hazırlayacağınız zaman mutlaka yumuşatmalısınız. Peki sirke veya limon suyunu aç karnına içmek istediğinizde nasıl yumuşatabilirsiniz?

Sıcak suyun içine belli bir miktarda sirke veya limon ekleyerek yumuşatabilirsiniz. Ayrıca bir miktar bal da ekleyebilirsiniz. Sade sirke suyu veya sade limon suyu şeklinde içmemelisiniz.

Peki hangi sirke daha çok zayıflatır? Genel olarak hızlı şekilde zayıflamak ve kilo vermekten ziyade, sağlıklı bir şekilde düşük kalorili beslenmeye odaklanmak uzun vadede daha verimlidir. Organik sirkeler tercih etmeniz, bu şekilde hem daha sağlıklı hem de daha verimli olacaktır.