Fransız tüketici dergisi 60 Millions de Consommateurs’ün haberine göre, her geçen gün kullanımı biraz daha yaygınlaşan elektronik sigaralar, üreticilerinin iddia ettikleri gibi zararsız değil.

Yaklaşık 10 değişik elektronik sigara markası üzerinde testler yapan dergi, elektronik sigaraların konserojen maddeler içerdiğini tespit etti.

Yapılan testlerde, elektronik sigaraların içinde kanserojen bir madde olan formol’a rastlandı. Bunun dışında 3 elektronik sigara markasında, normal sigaralarla neredeyse aynı oranda akrolein maddesi bulundu. Ayrıca, son derece zehirli bir madde olan Asetaldehit de tespit edildi.

Sigarada bulunan 4000 kanserojen maddeye kıyasla elektonik sigaralar tehlikesiz gibi görülse de, birçok kullanıcı elektronik sigaralarda kanserojen maddelerin bulunmasıyla kullanımı bırakma kararı aldı.

Elektronik sigaraların en büyük sıkıntılarından biri de güvenlik sorunu : birçok markanın ürünlerinde nikotin haznesinde emniyet kapağı bulunmuyor. Yüksek miktarda nikotine maruz kalmak, özellikle çocuklar için çok tehlikeli. (euronews)

Elektronik sigara zararlı mı?