Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hakkında yan etkileri yüzünden tartışmalar çıkan ve birçok ülkede kullanımı askıya alınan AstraZeneca'nın Covid-19 aşısıyla ilgili açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, aşı olan bazı kişilerde kan pıhtılaşması görüldüğü gerekçesiyle 6 ülkede kullanımı askıya alınan AstraZeneca aşısına ilişkin konuştu. 

Harris, AstraZenaca aşısının kan pıhtılaşmasına sebep verdiğine dair bir kanıt olmadığını belirterek "Aşıyı kullanmamak için bir sebep yok" dedi. 

"AstraZeneca, kullanılan diğer aşılar gibi mükemmel" diyen Harris, "Ölümlerle ilgili verileri inceledik. Bugüne kadar aşılamadan kaynaklandığı kanıtlanmış ölüm görülmedi" diye konuştu. 

Aşıya ilişkin tereddütler nedeniyle incelemelerin de devam ettiğini belirten Harris, "Evet, AstraZeneca aşısını kullanmaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

İtalya, Avusturya, Norveç, Danimarka, Estonya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg ve İzlanda, AsrtaZenaca aşısı olduktan sonra bazı kişilerde kan pıhtılaşması görüldüğünü, bu nedenle 'önlem' için aşının kullanımını geçici olarak askıya aldıklarını açıklamıştı.