Limonun faydalarını herkes bilir. Zengin bir C vitamini kaynağı olan limonun sadece suyunu değil bütününü dondurarak yemenin çok daha fazla faydası olduğunu biliyor muydunuz?

Limonu dondurmak gayet basit. Yıkayıp buzluğa koyuyorsunuz. Ardından ihtiyaç duyduğunuzda buzluktan çıkarıp rendeleyerek tüketiyorsunuz. Kabuğunu soymanıza gerek yok. Limonun suyu kadar kabuğu da çok faydalı.

Limon kabuğunda D-limonene vardır. D-limonene çok güçlü bir cilt dostudur. Cilt kanserini önlemede çok etkilidir. Ayrıca yumurtalık kanseri, karaciğer yorgunluğu, kalp rahatsızlıklarına faydası bilinmektedir.

Limonu dondurarak yediğinizde içindeki bütün vitamin ve mineralleri atmadan tüketme olanağına kavuşursunuz. Dondurulup rendelenmiş limonu yemeklerinizin üzerine, salatanıza, çorbaya, balığa, soslara, içkinize katabilirsiniz.

Dondurulan limonda, limonun sadece suyunda bulunandan 5-10 kat daha fazla vitamin vardır. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve vücuttaki toksitleri giderici etkisi büyüktür.

DONDURULMUŞ LİMON KEMOTERAPİDEN DAHA ETKİLİ OLABİLİR

Limon kanser hücrelerini öldüren mucize bir bitkidir. Yapılan araştırmalarda kemoterapiden daha etkin bir savaşçı olduğu ispatlanmıştır. Üstelik kemoterapinin yan etkileri limonda yoktur. Kemoterapi kanser hücrelerinin yanında sağlıklı hücreleri de öldürerek hastanın sağlığına ciddi zararlar verirken limon sadece kanser hücrelerini hedef alır. Büyük ilaç tekelleri limonun bu faydasını halktan saklayarak daha çok para kazanırken, binlerce insanı ölümle karşı karşıya bırakmaktadır.

Urlar, yumrular, kistler ve tümörler üzerinde etkisi olan limonun bir başka özelliği anti bakteriyel olarak iltihap ve enfeksiyonlara karşı etkisidir. Geniş etkili bir antibiyotiğin yan etkilerini düşündüğünüzde limonun mucizevi etkisi daha iyi anlaşılmaktadır.

Bağırsak kurtlarına ve parazitlere karşı etkindir. Yüksek tansiyonu olanların kan basıncını düzenler. Anti-depresan olarak sterese iyi gelir.

O zaman çaya çorbaya limon sıkmaya devam…

(Buradaki bilgiler kesin, bilimsel doğrular olarak kabul edilmemeli, tedavilerde mutlaka doktorların önerileri, tedavi yöntemleri dikkate alınmalıdır. Buradaki gibi bilgiler sadece yan ve destekleyici tedavi yöntemleri olarak ele alınmalıdır)