İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, aşı ve tedavi yöntemleriyle birlikte bu yılın sonuna doğru Covid-19 salgın olmaktan çıkıp, grip virüsünde olduğu gibi 'birlikte yaşanabilir' bir hastalık haline gelebileceğini söyledi.

Matt Hancock, The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının uygulanması ve yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesiyle salgının 'tedavi edilebilir' bir seviyeye ulaşacağını umduğunu kaydetti.

Ülkede yaygın Covid-19 aşılamasına hızla devam edildiğini ve eylüle kadar tüm yetişkinlerin aşılanmasını hedeflediklerini vurgulayan Hancock, aşıları ve yeni tedavi yöntemlerini 'özgürlüğe' ve 'normal bir hayata' geri dönüşün anahtarı olarak niteledi.

Hancock, "Covid-19 aşıları güvenli. Çok önemli bir klinik durumu olmayan herkesin aşı yaptırması gerekiyor. Aşı ve tedavi yöntemleriyle birlikte bu yılın sonuna doğru Covid-19 salgın olmaktan çıkıp, grip virüsünde olduğu gibi 'birlikte yaşanabilir' bir hastalık haline gelebilir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ülkede son 24 saatte 13 bin 308 Covid-19 vakası tespit edildi, 621 kişi hayatını kaybetti.

Covid-19 aşısının ilk dozunu yaptıranların sayısı 14 milyon 556 bin 827'ye çıktı, yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 26'sı aşılandı.

Ülkede 23 bin 341 kişinin hastanelerde tedavisi sürüyor, bunların 2 bin 943'ü yoğun bakımda bulunuyor.