Adana'da ilik kanseri Çiğdem Akbaba, hayata tutunabilmek için ilik nakli bekliyor. Akbaba, "Bana ilik donörü olur musun?" diyerek çağrıda bulundu.

Mersin'de yaşayan 44 yaşındaki Çiğdem Akbaba'ya ilik kanseri tanısı konuldu. Akbaba, Adana Yüreğir Başkent Hastanesi Hemotoloji Servisi'nde tedavi altına alındı. Akbaba, hayata tutunması ve sağlığına kavuşması için ilik nakli bekliyor. Akbaba ve ailesi donör bulunması için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. 
 
Hamdullah Kesen'in Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre Akbaba, donör bulunması için çağrıda bulundu.
 
'KEMOTERAPİ HAYATI ÇEKİLMEZ BOYUTA TAŞIYOR'
 
Kendisine ilik kanseri tanısı konulduğunu ifade eden Akbaba, Adana Yüreğir Başkent Hastanesi Onkoloji Servisi'nde kemoterapi tedavisi gördüğünü anlattı. Akbaba, "Bu tedavi yöntemlerinin sonucu olarak ruhsal ve bedensel olarak hayli yıpranmış vaziyetteyim. Kemoterapi uygulaması hem sağlık hemde ekonomik olarak hastanın hayatını çekilmez boyuta taşıyor.

Örneğin; saat başı geçirdiğim ateş nöbetlerinden sonra kalp ağrıları ve şimdide nefes darlığı çekiyorum. Tek bir umudumuz var. Oda ilik nakli yapmak. Bu da çok basit. Yapmanız gereken bulunduğunuz yerdeki Kızılay'a giderek hastanın adını belirterek (Çiğdem Akbaba) ilik donörü olmak istediğinizi belirtmeniz. Onlar sizden sadece gerekli tetkikler için kan alacaklar" diye çağrıda bulundu.
 
Akbaba, sözlerini Neşet Ertaş'ın "Ya benide götür ya sende gitme" türküsünü söyleyerek sonlandırdı.

Daha önce sosyal medyada paylaştığı görüntüde ise Ahmet Arif'ten "Unutamadığım" şiirini okuduktan sonra "Bana ilik donörü olur musun?" diye paylaşım yapmıştı.