Sağlık Bakanlığı tarafından, Afrika'dan gelen yolcular için İngilizce Ebola broşürü hazırlandı.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ebolada vaka sayısının 2 bin 245, ölüm sayısının da bin 233'e ulaştığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO), Ebola salgınının çok büyük ölçüde hafife alındığını söylemesinin doğru bir öz eleştiri olduğunu belirten Hatipoğlu, bölgede gereken koordinasyonun sağlanamadığını ve istenilen önlemlerin hayata geçirilemediğini ifade etti.

Hatipoğlu, tanı konan hastaların muhakkak karantinaya alınması ve hastalarla temasta bulunacakların koruyucu maske, eldiven, gözlük, tulum kullanmalarının önem taşıdığını vurguladı.

Ellerin sık sık iyice yıkanması, yiyeceklerin de iyi bir şekilde yıkanarak yenilmesi gerektiğine işaret eden Hatipoğlu, yerel pazarlarda satılan vahşi hayvanlarla temastan kaçınılması ve etlerinin yenmemesi uyarısında bulundu.

Hatipoğlu, şöyle devam etti:

"Daha önce Ebola broşürünü Türkçe olarak bastırıp özellikle Afrika'ya giden ve Afrika'dan dönen vatandaşlarımıza dağıtmaya başlamıştık. Riskli bölgeden ülkemize gelen Türkçe bilmeyen yabancıları da bilgilendirme adına İngilizce Ebola Broşürü hazırlanıp bastırılmıştır. (f5haber)