Nijerya Lagos'tan sabah saatlerinde İstanbul'a inen Türk Hava Yolları uçağında bulunan Afrikalı kadın bir yolcu çocuğuyla beraber sağlık kuruluşuna sevk edildi.

Ajanslardan edinilen bilgiye göre Nijerya Lagos'tan sabah saatlerinde İstanbul'a inen Türk Hava Yolları uçağında bulunan Afrikalı kadın bir yolcu çocuğuyla beraber sağlık kuruluşuna sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin Afrika'dan yayılan ebola virüsünden şüphelendiği iddia ediliyor.

Kadın yolcunun yüksek ateş ve kusma belirtileri üzerine Atatürk Havalimanı'nda bulunan Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri kadını ve çocuğu uçak içinden alarak 112 ambulansıyla hastaneye götürdü.

Sağlık ekiplerinin Afrika'dan yayılan ebola virüsünden şüphelendiği iddia ediliyor.  

Öte yandan Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.  Açıklamada, "Söz konusu hastada şu an için Ebola virüsünün bulunduğunu söylemek mümkün olmamakla birlikte, geldiği ülkenin Nijerya olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı olarak en küçük bulguyu dahi dikkatle değerlendirmeye almaktayız" denildi.

Bu arada, varış noktası Barselona olan yolcu uçağının tahliye edilerek, en küçük bir enfeksiyon ihtimaline karşın “Derin temizleme ve dezenfeksiyon" yapıldığı da bildirildi.