3 çocuk, Kürtaj, sezeryan, Çamlıca’ya camii, İmam Hatip Ortaokulları derken nur topu gibi bir tartışmamız daha oluyor…

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gündemlerinde alkolle mücadelenin de olduğunu ancak bunu 'yasaklarla yapmayacaklarını' söyledi.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ‘Hareket ediverin gari’ sloganını taşıyan yürüyüş için geldiği Muğla’da sağlıklı yaşam için dizi çekmeyi planladıklarını söyledi. Akdağ “Dizi senaristlerinden yardım istedik. 20 dakikalık bir dizi yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu. Sağlıklı yaşam için bundan sonra Türkiye’nin her yerinde yerel aksanların kullanılacağını söyleyen Akdağ “Kürtçe ve Lazca da olacak mı” sorusuna “Gerek varsa neden olmasın” yanıtını verdi. Akdağ, alkolle mücadelenin de gündemlerinde olduğunu kaydederken, bunun için yasakları kullanmayacaklarını vurguladı.

20 dakikalık dizi yolda
Sağlık Bakanı Akdağ, Muğla’da gazetecilerle sohbet etti. Kendisinin son dönemde 10 kilo verdiğini belirten Akdağ, “Ama gelin bir de bana sorun” dedi. Kampanyanın sürdürüleceğini belirten Akdağ, bundan sonraki süreçte dizi senaristlerinden yardım isteyeceklerini belirtirken, bir dizi de çekebileceklerini açıkladı. Akdağ, “Eğer tutabileceğine inanıyorsak kısa süreli 20 dakikalık bir dizi yapmayı düşünüyoruz. Tabii iyi bir senaryo oluşturabilirsek” diye konuştu.

Lazca-Kürtçe sloganlar
Muğla’ya özgü şiveyle, “Hareket ediverelim gari” çağrısıyla yapılan yürüyüşün kendileri için de bir örnek olduğunu ve bundan sonra diğer bölgelerde de o bölgeye özgü şivelerle sloganlar bulacaklarını vurgulayan Akdağ, “Lazca ve Kürtçe sloganların da kullanılabileceği sinyalini verdi. Akdağ, beden kitle endeksinde (BKİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın durumunun normal çıktığını vurgularken, “Bu mücadele Başbakanımızın bir genelgesiyle başladı. Başbakanımız katılırsa kampanya daha güçlü olur” çağrısında da bulundu.

Alkolle de mücadele edeceklerini vurgulayan Akdağ, “Sağlıklı yaşamın 4. adımı bu. Ama alkolü yasaklama yoluyla alkolle mücadele gibi bir şey düşünmeyiz. Önemli olan gençlerin sigaraya alkole başlamasını engellemek” diye konuştu.

Özendirmeye önlem
Söylediklerini “Muhafazakâr bir hükümetin sağlık bakanı olarak söylemediğini, bilimsel olarak konunun böyle olduğunu” kaydeden Akdağ, “Alkolün taraftarı olunabilirmiş gibi çıktılar. Önemli olan özendirilmesinin önlenmesi. Dünya Sağlık Örgütü, alkolle ilgili kontrol sözleşmesi üzerinde çalışıyor. Bundan sonra çalışmalar netleşecek” dedi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı adını kullananlara karşı da halkı dikkatli olmaya davet etti.

‘Hareket ediverin gari...’
Sağlık Bakanı Akdağ, ‘Obeziteye karşı 10 bin adım projesi’ kapsamında Muğla’da ‘Hareket Ediverin Gari’ yürüyüşüne atıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan Muğla Şehir Stadı’na kadar olan 2.5 kilometreyi 10 bin adımdan daha az bulan Akdağ, beraberindekilerle Muğla Şehir Stadı’nda da 3 tur attı. Akdağ, 1200 metre daha yürüdükten sonra yürüyüşü tamamladı. Bazı bürokratların Akdağ’ın yürüme temposuna ayak uyduramayarak gruptan ayrıldığı gözlendi. (Radikal)