Soner Aydın / Demokrat Haber Mersin

Hükümetin sağlık alanında ki politikalarını protesto etmek adına 3 gündür grevde olan sağlık emekçileri almış oldukları grev kararını ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Sağlık emekçilerinin; Mersin Tabip Odası, SES Mersin Şubesi, TAHUD üyeleri, Mersin Aile Hekimleri Derneği ve Birlik Dayanışma Sendikası Mersin Temsilciliğinin öncülüğünde gerçekleştirdiği eylem 3'ncü gününe girdi.

Özgür Çocuk Parkı içinde çadır kurarak sağlık hizmeti vermeyen sağlık çalışanları, neden greve çıktıkları ve hükümetin sağlık alanında gerçekleştirmiş olduğu politikalar hakkında yurttaşları bilinçlendiriyor. 3 günlük grevi değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, her türlü baskıya, tehdide, şantaja rağmen 3 gündür hizmet vermediklerini belirtti.

‘HALKIN SAĞLIK HAKKI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

Sağlık Bakanlığı'nın ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün, Aile Hekimlerine çağdışı çalışma şartlarını dayattığını ve esnek, kuralsız çalışmayı kabul ettirmeye çalıştığını kaydeden Uğurhan, "Henüz eylemimiz bitmeden zaferimizi ilan etmiş durumdayız. Zaferimizi ilan ettik çünkü, bu mücadele kendi şahsi çıkarlarımız için değil, halkın sağlık hakkı için verilmiş bir mücadeledir" ifadelerini kullandı.

Uğurhan, 3 günlük grev süresince kendilerine destek veren sağlık çalışanlarına ve yurttaşlara teşekkür etti.