Soner AYDIN / Demokrat Haber

Sağlık emekçileri ölümünün üçüncü yılında Doktor Ersin Arslan’ı andı. Anmada, yaklaşık 10 ay içinde hekimler tarafından Sağlık Bakanlığı’na 32 bin şiddet bildiriminde bulunduğu dile getirildi.

“SAĞLIKTA ŞİDDET VE KAOS SÜRÜYOR ”

Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen anmaya çok sayıda doktor ve hekim katıldı. “Sağlıkta şiddete sona ersin, Dr. Ersan Arslan ölümsüzdür” pankartı açan hekimler sık sık “Sağlıkta şiddete son”, “Sağlık haktır satılamaz” sloganları attı.

Anmada Mersin Sağlık Hakkı Meclisi adına konuşan Tabip Odası Dönem Başkanı Ful Uğurhan, sağlıkta şiddet ve kaosun sürdüğünü vurguladı.

Sağlık Bakanlığı’nın sağlıktaki şiddeti görüp 113 şiddet bildirim sistemini kurduğunun altını çizen Uğurhan, “Sağlık Bakanlığı 113 Beyaz Kod kayıtlarına göre; 14 Mayıs 2012’den, 2015 Mart ayına kadar 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 bini hekim, 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların üçte biri fiziki saldırıdır. Yani Bakanlığa her ay bine yakın, her gün 30’dan fazla şiddet olgusu bildirilmiştir” dedi.

“YETERLİ TEDBİR ALINMIYOR”

Uğurhan, Sağlık Bakanlığı’nın Doktor Ersin Arslan’ın ölümünden bu yana sağlıkta şiddeti önlemeye katkı olabilecek hiçbir gerçek tedbiri almadığını dile getirerek, “Çünkü Sağlık Bakanlığı sağlıkta dönüşüm için şiddete ihtiyaç duymaktadır. Şiddet, politikacılar tarafından yıllarca dönüşüm tramvayının güçlü bir motoru olarak kullanılmıştır” ifadelerini kullandı.

Mücadelelerinin şiddeti doğuran ve besleyen sisteme karşı olduğunu sözlerine ekleyen Uğurhan son olarak, taleplerinin yerine getirilmesi için daha etkili eylemlerle daha kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini kaydetti.