Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün 30 kişi sınırının aşıldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesinin cenaze törenine gizlice katıldığı ortaya çıktı.

Dün düzenlenen cenazeye dair ajansların geçtiği haberlerde Fahrettin Koca'nın adına protokol listesinde yer verilmedi.

Ancak Twitter'da yapılan bir paylaşımda törene katıldığını gösteren fotoğraflar yer aldı. 

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Avukat Mutlu Furtana'nın Twitter’dan paylaştığı 4 fotoğraftan ikisinde Fahrettin Koca görüldü.

FARUK BİLDİRİCİ: YİNE ÖZÜR DİLER Mİ?

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici de Furtuna'nın paylaşımı üzerine, “Sağlık Bakanı Koca, Soylu’nun annesinin cenazesine katıldı mı? Ön safta görülmüyor. Gazeteciler nasıl izlediyse haberlerde bilgi yok. Ama Furtana'ya göre define katılmış. Doğruysa, sormalı; neden gizlendi ya da sadece define katıldı? Pandemi önlemine uyulmadığı için yine özür diler mi? Ajans haberlerinde bile Sağlık Bakanı Koca'nın, İçişleri Bakanı Soylu'nun annesinin cenaze törenine katıldığına dair bir bilgi görmemiştim. Bu cenaze töreninde de pandemi önlemlerine uyulmadığı da çok az medya kuruluşunun haberinde belirtildi” dedi.

Koca, 22 Şubat'ta YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın babası Muhammed Emin Saraç'ın cenazesine katılmış, tören aşırı kalabalık olduğu ve tedbirlere uyulmadığı için eleştirilmiş, ardından da özür dilemişti.