Adam inat! Tutturmuş söğüt ağacına kavak demeye! Tüm köylü bir olmuş adama söğüt dedirtememiş! Muhtar bir kenara çekip azarlamış adamı! Yahu, demiş, onca insan söğüt derken sen utanmıyor musun kavak demeye! Hiç söğütle kavak birbirine karıştırılır mı? Adam yumuşar gibi olmuş, ama inadından da vaz geçememiş! Biliyorum, demiş, söğüt olmasına söğüt ama yine de kavak!

Solcular, sosyalistler yıllarca Fetullah Gülen’i yazdı! Orduda, okullarda, yurtlarda, devlet kamelerinde nasıl örgütlendiklerini, devleti içten içe nasıl ele geçirmeye çalıştıklarını… Kitaplar yazdılar, makaleler, köşe yazıları… Kimse inanmadı… Başlarına gelmeyen kalmadı… Basılmayan kitabı bile topladılar… Sonra ne oldu? Birlikte omuza omuza hareket ettikleri iktidarla ters düşünce birden paralelci oldular… Şimdi onlar parelelci ve terörist!

Solcular, sosyalistler yıllarca Filistin’i yazdı! Yaser Arafat’ı ve onun mücadelesini. İsrail’i ve onun Filistin halkına yaptığı zulmü. Kimse okumadı bile. Filistin’e gidip gelenleri terörist ilan ettiler! Sonra ne oldu? Birden Filistinci oldular. Cuma namazı çıkışlarında İsrail bayrağını yakıp İsrail’i kınamaya başladılar!

Solcular, sosyalistler yıllarca Kürtleri ve Kürt halkına yapılan haksızlıkları yazdılar. Özgürlük dediler, halkaların birlikte bir arada özgürce yaşaması dediler. Ana dil dediler, Kürtçe gazete, dergi, müzik dediler. Başlarına gelmeyen kalmadı. Kürtçe konuştu diye insanları içeri attılar.  “Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi” diyen Deniz Gezmiş’i astılar. Yıllar sonra “Kürt açılımı” dediler! Masaya oturdular! Kürt varmış sorunu da varmış dediler! Sonra vaz geçtiler! “Düşünmezsen yok” dediler!

Solcular, sosyalistler yıllarca Alevileri ve Alevilerin talepleriniz yazdılar. Gazete çıkardılar, dergi çıkardılar. Cemevi dediler, inanç özgürlüğü dediler! Başlarına gelmeyen kalmadı. Maraş’ta vurdular, Sivas’ta yaktılar. Yıllar sonra “Alevi açılımı” dediler! Alevi olmayanlarla Aleviliği kariyerleri için basamak olarak kullananları lüks otellerde toplayıp Aşure yediler! Aleviliği içerden bölüp Devletin Alevisi yapmaya çalıştılar!   

Solcular, sosyalistler yıllarca Amerika’yı ve Amerikan emperyalizmini yazdı! Kimse umursamadı bile! “Biz halkımızın hizmetindeyiz. Sizler Amerika’nın hizmetindesiniz” diyen Yusuf Aslan’ı idam ettiler! Amerika’yı protesto etmek onlarım mallarını kullanmamakmış gibi coco-cola’yı protesto ettiler! Coca-Cola’yı sofralarına koymamayı yeğleyip arabalarına binmeyi tercih ettiler!

Solcular ve sosyalistler ne derse tersini diyorlar ama doğruluğunu 50 sene sonra görüyorlar! Onu da kendi görmek istedikleri gibi görüyorlar! Gazeteci diyoruz militan diyorlar, akademisyen diyoruz fanatik diyorlar, Kürt diyoruz Türk diyorlar, Alevi diyoruz Allahsız diyorlar, Cemevi diyoruz cümbüş evi diyorlar, kadın diyoruz kadın mı kız mı diyorlar, çocuk diyoruz terörist diyorlar, hukuk diyoruz tanımıyorum diyorlar, meclis diyoruz başkanlık diyorlar…

Namaz kılmayana hayvan diyorlar, oruç tutmayana gâvur diyorlar, tecavüz diyoruz bir kereyle bir şey olmaz diyorlar…

Anlayacağınız içerde ki gazeteciler gazeteci değil, tutuklanan yazarlar yazar değil, öldürülen çocuklar çocuk değil ama daha 50 seneleri var! Bir 50 sene sonra birileri çıkıp “Evet onlar gazeteci, yazar, çocukmuş” diyecekler! Bu bakış açısı sağın genlerinde var!