Atanamayan Öğretmenler Platformu kurucularından Şafak Bay'ın annesi Mersin'de gözaltına alındı.

Oğlu Ufuk Bay, annesi Meryem Bay’ın HDP’ye yönelik operasyonlar kapsamında 11 Ağustos Cuma günü sabaha karşı 3.00 sularında Mersin Yenişehir'de gözaltına alındığını bildirdi.

Annesinin HDP Yenişehir İlçe Yöneticisi olduğunu söyleyen Ufak Bay "Neden gözaltına alındığı belli değil. Avukatı da dahil kimse dosyanın içeriğini bilmiyor. Suç unsuru olabilecek bir hareketi olmayan bir ev hanımı kendisi. Merak ediyoruz” dedi.

Birkaç gün önce de Berkin Elvan’ın annesinin bir eylemde kolu kırılıp darp edilerek gözaltına alındığını hatırlatan Ufuk Bay, “Acaba bunlarla tüm topluma 'biz herkese dokunuruz' mesajı mı vermek istiyorlar?” diye konuştu.”

ŞAFAK BAY’IN MÜCADELESİ

Şafak Bay yakalandığı hastalık nedeniyle Türkiye'de tedavi edilemediğinden yurtdışında tedavi görmek istiyordu. Bu talebi devlet tarafından olumsuz karşılanınca çeşitli eylemler ve açlık grevleriyle sesini duyurmayı başarmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel izniyle Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gönderildi ancak tedavi için çok geç kalınmıştı.

2010 yazında ABD'ye gönderilip tedavide çok geç kalındığı için bir ay sonra geri dönen ve GATA'da tedaviye alınan Şafak Bay 11 Haziran 2011’de hayatını kaybetmişti.

Şafak Bay, kanser nedeniyle hayatını kaybettikten beş ay sonra, önceden katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (Haber Merkezi)