Turizm sektörünün pek çok durumdan etkilendiğini belirten Anadolu Kalkınma ve Proje Geliştirme Federasyonu Genel Başkanı Sadullah Alagöz, “İnovasyon turizm açısından da çok önemli. Türkiye’de ilgi çeken pek çok yer bulunuyor. Buralarda yenilikçi konaklama alanlarının oluşturulması hem yerli hem de yabancı turistlerin bu alanlara ilgi duymasını sağlayacaktır.” ifadelerinde bulundu.

“Biliyorsunuz turizm, çok farklı unsurlardan etkilenen önemli bir sektör. Bu nedenle zaman zaman turizmin iniş çıkışlar yaşadığı gözlemlenmekte. Turizmin aşağı doğru ivmelendiği gözlemlendiğinde, inovatif atılımlar yapılmalı. Bu kapsamda, inovasyonun turizm açısından çok değerli olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’nin dünyaca ilgi gören pek çok mekân ve bölgesi bulunuyor. Buralarda yapılan yenilikçi çalışmaların hem yerli hem de yabancı turistler açısından değerli olduğunu ifade etmek olanaklı.”

Turizmde Yenilikçi Çalışmalar Yapılmalı

Turizmde yenilikçi çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen Sadullah Alagöz, konuyla ilgili değerlendirmelerini şu sözlerle sürdürdü: “Biliyorsunuz özellikle pandemi döneminde turizm sektörünün pandeminin olumsuz etkilerinden ciddi bir şekilde etkilendiğini gözlemledik. Bu durum, yukarı doğru ivmelenen sektörün aşağı doğru bir ivmelenme yaşamasına neden oldu. Fakat süreç içerisinde gerçekleştirilen yenilikçi çalışmalar, sektörün gelişimi açısından çok önemli bir yere sahip. Özellikle konaklama alanları için geliştirilen farklı projeler, insanların tatillerini çok özel bir şekilde planlamasını sağladı. Bu nedenle inovatif adımların turizm sektörü açısından da değerli olduğunu söyleyebilirim.”

Özellikle Bungalov Evler Gibi Konaklama Alanları Yaratıcılığın Bir Ürünü

Bungalov evlerin, özellikle Sapanca ve bunun gibi pek çok alanda yeni bir turizm başlattığını belirten Sadullah Alagöz, “Türkiye, turizm açısından çok değerli bir ülke. Biliyorsunuz hem yerli hem de yabancı turistler Türkiye’ye ilgi gösteriyor. Bu durum, birçok açıdan değerli. Turizm sektörünün içerisinde bulunduğu olumlu halin devam ettirilebilmesi için girişimcilerin atmış olduğu adımların çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra teknolojik gelişmelerin yakından takip edilerek yenilikçi adımların atılması da gerekiyor. Atılan her bir adım, turizm sektörünün ülke ekonomisine olumlu etkisinin çok daha fazla olmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte daha fazlasının yapılabilmesi için girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylelikle turizm sektörü ve bağlantı içerisinde olduğu her bir sektör, bu durumdan etkilenecektir.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.