Trabzonspor’un eski başkanlarından Sadri Şener, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın yaptığı açıklamalara ilişkin konuştu.

Trabzonspor Kulübü eski başkanı Sadri Şener, Otyakmaz’ın, 2011 yılında o dönemki takım kaptanı Mehmet Yıldız’ın kendisine gelerek, “Trabzonsporlu bazı yöneticilerin Sivassporlu futbolculara 1 milyon dolar teşvik primi vadettiği” şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi.

Bu konu hakkında konuşan Fenerbahçeli, Sivassporlu yöneticilerin demeçlerini ciddiye almadığını ifade eden Şener, “Ben hukukun dediğini ciddiye alıyorum. Hangisi önemliyse o galip olsun” diye konuştu.

 “ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Trabzonspor’un verilen bütün kararlarda temiz bulunduğunu anlatan Şener, “Hukuk karar vermiş, UEFA vermiş, CAS vermiş, zannediyorum Tanrı da vermiş. Daha bunun neyini konuşuyorlar, anlamak mümkün değil. Bu kararlar yanlıştır demek mümkün mü? Hukuk bu kadar yanlış karar verebilir mi? Hadi verdi, UEFA verir mi, sana ceza veriyor, ‘şike yaptın’ diyor. Bize ‘başkan amma üstümüze geliyorsunuz, tamam biz bu işi yaptık’ diyorlardı. Şimdi böyle konuşmalarının anlamı yok. Geçmiş kaç sene” ifadelerini kullandı.

“GAYRET EDİYORLAR, YENİDEN YARGILAMA OLUR MU DİYE”

Kendisi için önemli durumun, Trabzonspor’un kupasının verilmesi olduğunu söyleyen Şener, “Esas konu, ‘kupamız nerede’. Beni niye verilmediğine ikna etsinler. Sen Trabzonspor Kulübü olarak günümüzde basın piyasasında zayıfsın. Seninle oynarlar” dedi.

Sadri Şener, aradan uzun zaman geçmesine karşın bu tür açıklamaların “yeniden yargılanma” için yapıldığını savunarak, şunları kaydetti:

“Gayret ediyorlar, ‘bir daha yargılanma olur mu’ diye ama olmaz. Orada kanun bir hak veriyor, yeni bir belge bulduysan gönder diye. Bütün soruşturmanın, verilen kararların seyrini değiştiren yeni bir belge bulduysan ver, yok onu da veremedin, reddetti. Bir belge, özel bir belge bulman lazım. Bütün yargılamanın sonucunu değiştirecek belge, laf değil. Bulursan yeniden yargılanma talep edilir. Yoksa kanaatle olmaz o.” (gazetesport)