Denizli Basma (DEBA) işçileri on aylık maaş ve yirmi yıllık kıdem tazminatlarının gasp edilmesine karşı sokakta yürüttükleri mücadele 21 haftayı geçti.

 

Deba işçileri bu hafta sustu aileleri konuştu. Aileler, yaşadıklarını aktarırken sadece ekonomik olarak değil sağlık yönünden de kayıplar yaşadıklarını anlattılar.

 

İşçi ailelerinin anlatımıyla yaşadıkları;

 

Deba işçisinin kızı; “Ben bir iş buldum ve çalışmaya başladım. Çalıştığım yere Esat Sivri’nin kızı bazen arkadaşlarıyla bazen de tek başına eğlenmeye ve yemek yemeye gelirdi. Ben babasının babamın hakkını gasp ettiğini iş arkadaşlarıma anlattım. Bunu duyan patron bu konuda konuştuğum için beni işten attı.”

 

Deba işçisinin eşi; “Eşim işten atıldıktan sonar çok çaresiz kaldık. O birikmiş hakkını alamadığı için evimizde hemen sorunlar başladı. Günü geçiremez olduk. Eşim iş bulamıyordu. Benim sağlığım elvermediği halde ben de iş aramaya başladım ve önce ben iş buldum. Ayakta çalışmamam gerekirken çalışmak zorunda kaldım ancak kısa süre sonra ayaklarımı basamaz oldum ve şu an sokağa bir başkasının desteği olmadan çıkamıyorum. Bizim sadece paramızı değil, sağlığımızı da gasp ettiler”.

 

Deba işçisinin eşi: “Esat Sivri’yi televizyonlarda görüyorum. Kendine acındırmak için çırpınıyor. Gerçekten o durumda ise gelsin bu yok halimizle kendisine biz bakalım”.

 

İşçiler bir televizyon çekimi sonrasında aileleri ile birlikte Teksif Sendikası’ndan Bayram yerine kadar yürüyüp basın açıklaması yaptıktan sonra tekrar sendikaya kadar yürüdüler.