CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Paramiliter yapı" ve "Terörist yetiştiren kurum" diyerek önüne gittiği ve seçim güvenliğiyle ilgili uyarılar yaptığı SADAT'ın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi iddialara cevap verdi. 

Halk TV ve Tele1'e konuşan Tanrıverdi, Türkiye'de veya yurt dışında kamplarda askeri eğitim verdikleri iddiasını reddetti.    

Melih Tanrıverdi'nin açıklamaları şöyle:

İZİNLERİ ALINMIŞ TİCARİ ŞİRKET

SADAT, 2012 yılında Türkiye'ye dost ve müttefik ülkelere savunma ve güvenlik alanında, ülkelerin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatlarına yönelik özel stratejik danışmanlık hizmetleri, özel askeri eğitimler ve donatım hizmetleri verilmek üzere kurulmuş bir ticari şirkettir. SADAT, kurulurken ne yapacağını detayları ile yazmış. İzin başvurusunu yapmış. Yasal engel olup olmadığı aylarca incelenmiş.

SURİYE'YE YÖNELİK ÇALIŞMAMIZ OLMADI

60 civarı ülkeye hizmet teklifleri verdik. 20-25 tanesine şimdiye kadar proje ürettik. Suriye'ye hiç hizmet paketimiz olmadı. Suriye'deki muhaliflerine bir donatı hizmetimiz de olmadı. Libya'da 2013'te çeşitli projeler geliştirdik. Erdoğan açıklamayı yaptığında Hafter'e karşı mücadele ederiz diye ümitlenmiştik.

'ŞİRKET SIRRI': Hangi devlete hangi hizmeti verdiğimizi sır olduğu için açıklamıyoruz.

GAYRİNİZAMİ HARP FAALİYETLERİ

Gayrinizami eğitim Türkiye'de vermiyoruz. Paketlerimiz var. Bu eğitimler silahlı kuvvetlere ve polislere verilecek bir eğitim paketi. Bugün Rusya Ukrayna'yı işgal etti. Ukrayna'nın silahlı kuvvetlerini vurdu, sivilleri öldürdü. Ukrayna şu an meşgul yerlerde gayrinizami harp faaliyeti yürütüyor. Zamanında İngiltere, Ukrayna'ya vermişti. Ülkeler barış dönemlerinde bu hazırlıklarını yaparlarsa; işgale maruz kaldıkları takdirde başarılı olma şansları atacaktır.

TÜRKİYE'DE MEVZUAT İZİN VERMİYOR

Biz Suriye’ye gitmedik ve Suriye’de kimseyi yetiştirmedik. Eğitim paketlerimiz var. Yurtdışından birimler gelsin biz burada eğitim verelim istedik. Fakat Türkiye'de mevzuat TSK dışından herhangi birimin Türkiye’ye gelip eğitim almasına izin vermiyor. O yüzden bizim ne Türkiye’de ne de yurtdışında herhangi bir yerde eğitim kampımız yok. Eğitimlerimizi ülkelerin kendi tesislerinde veriyoruz. 

ASSAM VE HİLAFET

ASSAM bir stratejik araştırma kuruluşu. AB mevzuatlarına benzer fikri çalışmalar yapılsın diye kuruldu... İslam Devletler Birliği önerisi var. İslam ülkeleri Avrupa Birliği benzeri bir birlik oluştururlarsa bunun başkenti Türkiye’de olsun istemez misiniz? Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? AB benzeri bir birlik oluştursunlar diyorum, AB Başkanı da oradan oraya geziyor bu hilafet mi sizce?

KEMAL BEY RANDEVU ALSAYDI KEŞKE

(Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ın önüne gitmesi) Kemal Bey keşke randevu alsaydı, biz de orada olsaydık. Biz de görüşmek isterdik. Kemal Bey bizim orada olmadığımız bir zamanı tercih etti. Niyeti görüşmek değil şov yapmaktı herhalde.

Kameralar açık, telefonlar açık gelmişler ziyarete. Bu misafirlik değil, şov yapmak.

SEDAT PEKER 3 KEZ RANDEVU TALEP ETTİ

Biz Suriye muhalefeti ile El Nusra ile terör örgütleri ile çalışmadık, çalışmayız. Özgür Suriye Ordusu da dahil. Eğer Sedat Peker 'ben bunları götürdüm' diyorsa bu onların problemi. Sedat Peker, SADAT'tan randevu talep ediyordu. Randevu talebini kabul etmedik. Davet etti, davetini kabul etmedik. Bizim organize suç örgütü lideri ile ne işimiz olabilir ki? Biz anarşist, terörist değiliz. Bizim ekibimiz TSK'nın onurlu subaylarından oluşuyor. 

‘Bir düğüne davetliyim risk almak istemiyorsanız orada görüşelim’ dedi. Bunları kabul etmedik. Geçen sene yaptığı iddialardan sonra şunu anladık. Birileri gitmiş Sedat Peker’e biz SADAT’tanız demiş. O da doğruluğunu teyit etmek için bizi aramış. Doğruluğunu teyit etmeyince iddianın peşini bırakması gerekiyordu. Ama o buna devam etmiş. Kim yapmıştır bunu? O dönem FETÖ çok aktifti. FETÖ Sedat Peker’i aldattı diye düşünüyorum.