Suç duyurusu dilekçesinde Türkiye Cumhuriyetinin anayasası olan bir hukuk devleti olduğuna dikkat çekilerek, “Devletin Anayasa’sına ve yasalarına karşı açıkça suç işleyenler, Cumhuriyet Savcılarınca res’en ve/veya şikayet üzerine soruşturulmak zorundadır. Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hâli öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar” demektedir” denildi.

'REJİM ALEYHİNE FAALİYETTE BULUNUYORLAR'

Adnan Tanrıverdi ve Ersan Ergür’ün SADAT aracılığı ile devletin bölünmez bütünlüğüne kastettiğinin aktarıldığı dilekçede, bu isimlerin rejim aleyhtarı faaliyette bulunduğu ve halkı kin ve nefretle kışkırttığı kaydedildi.

Adnan Tanrıverdi’nin bazı videolarda 15 Temmuz 2016 kışkırtmasında rol aldığını ve akabinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılmasını etkilediğini, ülkeyi dine dayalı rejime götürmek gerektiğini hiç kimseden çekinmeden söylediğinin aktarıldığı dilekçede özetle şu ifadeler yer aldı: “Ersan Ergür de ‘sandıkta kazanılsa bile ülkeyi teslim etmeyiz’ diyerek hem mevcut rejime meydan okumakta hem de kışkırtıcılık yapmaktadır.

Twitter sosyal medya hesaplarındaki (silinmiş dahi olsa) mesajlarından dolayı binlerce kişiye soruşturma açılıp, kovuşturma kararı verilip, iddianame düzenlenip ceza verilirken, bu kişilerin ayrıcalığı olamaz. Aksi taktirde bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkelerinin ihlali, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma suçlarını ortaya çıkaracaktır. Örnek; cumhuriyet.com.tr genel yayın yönetmeni Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet gazetesinin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında Sabah gazetesinin hedef göstermesiyle 55 saniye içinde düzeltilen bir anons tweeti nedeniyle 32 gün tutuklu kaldı. Güven, hakkında önceki celse cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklamış ve Güven'in ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak’ suçundan 2 yıl 9 aydan 12 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti. Hukuki nitelemesi sayın cumhuriyet başsavcılığına ait olma üzere; Türkiye Cumhuriyeti’nin emanet edildiği fertlerden birisi olarak, yukarıda isimleri yazılı kişilerden şikayetçiyim. Haklarında soruşturma açılmasına karar verilmesini, sonucunda iddianame düzenlenmesine ve kovuşturma yapılmasına karar verilmesini talep ederim.”