Gazeteci Eser Karakaş Sedat Peker'in sekizinci videosunda yeniden gündeme gelen SADAT ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Karakaş, "SADAT gibi paramiliter örgütler var bunlar nasıl finanse ediliyor? SADAT sempozyum gibi bir şey düzenledi, inanılmaz anayasal suçlar işledi, İslam Cumhuriyeti'nden bahsetti, resmi dili Arapça olacak vs. dedi. Ben THY'nin ismini görmüştüm finansör olarak. Birisi THY ismini oraya kasıtlı mı yerleştirdi onu bilmiyorum, gördüklerim üzerinden konuşuyorum. Türkiye'de kimse bunun hakkında soruşturma açmadı. THY 'İslam devleti kuracağız' denilen bir etkinliğe sponsor olabilir mi? Sedat'ı kim finanse ediyor? Bu işler nasıl oluyor? Bunu Türkiye'de kimse bilmiyor" dedi.

Artı TV'de yayınlanan Aris Nalcı ile Haber Aktüel programına konuk olan Artı Gerçek yazarı Eser Karakaş, suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda iddia edilen uyuşturucu ticareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'ABD, HER TÜRLÜ PARASAL İŞLEMİN İZİNİ SÜRÜYOR'

ABD'nin para transferi ve uyuşturucu ticareti konularına titizlikle yaklaştığını ve izini sürdüğünü söyleyen Karakaş, "Kolombiya'dan yola çıkarken narkotik polisinin ele geçirdiği kokain 4.9 ton, yani yaklaşık yarım milyar dolar ediyor. Bu para ne oluyor? Bu parayı birileri bir yerden bir yere transfer edecek. Şu an bu açıklananlar yöneticilerin başına neler açacak merakla bekliyorum. Dünya para sisteminde, ben size bin dolar para göndersem, ABD bunu görüyor. Gönderen kim, alan kim görüyor. Para milyar dolarlara yaklaşırsa ABD bunların tek tek izini sürüyor. ABD'de bunun hesabı kuruşu kuruşuna tutuluyor. Bugün Türkiye'deki yöneticilerin ve paramiliter örgütlerin- buna SADAT dahil- yaptıkları her türlü parasal işlemi ABD Merkez Bankası biliyor. Uyuşturucu ile mücadele kuruluşu var ABD'de onlar da tek tek bakıyor. ABD'de Türkiye'deki mafya ve videoda ismi geçen kişilerle ilgili bilgiler mevcut. ABD bunu niye ve nasıl kullanacak?" dedi.

'GÜMRÜK KAPILARINDA SON 30 YILDIR GÖREV YAPAN MEMURLARIN BANKA HESAPLARI İNCELENSİN'

Türkiye'deki mevcut paramiliter örgütlerin nasıl finanse edildiğine dair sorular soran Karakaş, "Benim uyuşturucu meselesiyle ilgili bir iddiam vardı; 2 tane gümrük kapısından giriyor uyuşturucu ve bunu herkes biliyor. O gümrük kapılarında son 30 yıldır görev yapan gümrük memurlarının banka hesapları incelensin. Bakalım ne çıkacak?" dedi. Karakaş şöyle konuştu:

"Ben hala Türkiye'deki mafyatik ilişkilerin ikincil planda olduğunu esas para kaynağının devlet üzerinden kamu ihaleleri ve arsa işlemleri üzerinden gerçekleştiğini söylüyorum. Ama o paraya AKP yönetimi kimseyi sokmuyor, mafya da dahil. 90'lı yıllarda ihalelerin işi İnci Baba diye bir mafya vardı onun üzerinden yapılırdı. O kendi evinde bütün ihaleleri dağıtırdı bu herkesin bildiği bir şeydi. O dönem bitti bu iş artık tamamen Erdoğan üzerinden geçiyor. Bildiğimiz klasik mafya - Ağar, Sedat dahil- çok büyük bir şey içindeler. Uyuşturucu parası... Silah ticaretinin de kökeninde o para var. SADAT gibi paramiliter örgütler var bunlar nasıl finanse ediliyor?

SADAT sempozyum gibi bir şey düzenledi, inanılmaz anayasal suçlar işledi, İslam Cumhuriyeti'nden bahsetti, resmi dili Arapça olacak vs. dedi. Ben THY'nin ismini görmüştüm finansör olarak. Birisi THY ismini oraya kasıtlı mı yerleştirdi onu bilmiyorum, gördüklerim üzerinden konuşuyorum. Türkiye'de kimse bunun hakkında soruşturma açmadı. THY 'İslam devleti kuracağız' denilen bir etkinliğe sponsor olabilir mi? Sedat'ı kim finanse ediyor? Bu işler nasıl oluyor? Bunu Türkiye'de kimse bilmiyor. Gazeteci Levent Gültekin 20-25 kişiden dayak yedi. Bunları sadece milli hislerle yapmadılar, para alıyorlar. Bu paralar nereden geliyor? En basitini söylüyorum. 15 Temmuz akşamı daha çok yeniydi caddelerde kamyonlara binmiş yüzlerce AKP elemanı gösteri yaptı. Bunların finansörü kim? Parayı aramak gerekiyor burada. O insanların banka hesaplarına nasıl bakılacak. Benim uyuşturucu meselesiyle ilgili bir iddiam vardı; 2 tane gümrük kapısından giriyor uyuşturucu ve bunu herkes biliyor. O gümrük kapılarında son 30 yıldır görev yapan gümrük memurlarının banka hesapları incelensin. Bakalım ne çıkacak?"

KOLOMBİYA'DA ELE GEÇİRİLEN 4.9 TON KOKAİN

Karakaş, Kolombiya'da 2020 Haziran ayında ele geçirilen 4.9 kokainin Türkiye'de kime gideceğinin araştırılması gerektiğini ifade etti. Karakaş, "1 gr kokain ABD'de 180 dolar. 1 kilo kokain ABD'de 180 bin dolar ediyor. Buraya gelen 4.9 ton ile bir çarpılsın, aşağı yukarı 1 milyar dolara yakın bir paradan bahsediyoruz. Bu ne demek? Dolayısıyla bu parayı izleyin her şey çıkar ortaya. Somut sorular sormak lazım. 9 Haziran 2020 tarihinde Kolombiya'daki gemideki 4.9 ton kokain yakalandığı zaman Kolombiya'nın narkotik şefi bir tweet attı ve çalışanlarını kutladı. Geminin Türkiye'ye gittiğini söyledi. Toz kauçuk olarak geliyormuş. Türkiye'de kime teslim edileceği de mutlaka yazılıyordur resmi belgelerde. Kolombiya'da Türkiye Büyükelçiliği yok mu? Var, başında da bir hanımefendi var. O zaman geçen haziranda görevde olan Büyükelçi narkotik müdürüne resmi olarak başvursun ve belgeleri istesin. O zaman kokainin Türkiye'de kime gittiğini öğrenirler" dedi.