Tanrıverdi, "Ne yapıyorsa inceliyorum. Benimle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını FETÖ’cüler dile getiriyor. Bu iddialar sufle edilmiş ve Kemal Bey’e verilmiş" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’ten Can Uğur’un sorularını yanıtlayan Tanrıverdi, “Bizim hizmet alanlarımız silahlı kuvvetler ve polislerin alanlarına yönelik. Sivil halka ve Türkiye’nin içerisine yönelik faaliyetler değil bunlar” diye konuştu.

“EĞER FAİLİ BULUNAMAYAN OLAYLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR OLSAK BUNLARI AÇIK AÇIK KOYMAZDIK”

Tanrıverdi, “Türkiye yakın tarihine baktığımızda faili bulunamayan olaylar söz konusu. Yine de bu başlıklar normal mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Biz eğer faili bulunamayan olaylarla ilgili çalışma yürütüyor olsak bunları açık açık koymazdık. Biz Türkiye’de geçmişte faaliyet yürütmedik bundan sonra da yürütmeyeceğiz. Bunu defalarca dile getirdik, getireceğiz de. 10 yıllık bir şirketiz böyle bir şey yapıyor olsaydık bu, dedikodu düzeyinde değil de belgeli biçimde ortaya konmuş olurdu. Bir önceki seçim döneminde de Meral Akşener ve Ümit Özdağ benzer iddiaları dile getirdiler. ‘SADAT diye bir yapı Konya’da ve Tokat’ta silahlı kampları var ve sandık güvenliğini tehlikeye düşürecekler’ dediler. Savcılık ifadeye çağırdı Akşener’i ‘Belgeleri teslim edin’ dedi. Ama Akşener ‘Duyum aldım sadece’ dedi. Seçimlerde bir şey oldu mu, Olmadı.”

“BİZ İÇ SİYASETİN UNSURU YA DA FİGÜRÜ DEĞİLİZ”

Tanrıverdi, Türkiye’deki seçim güvenliği kaygısına ilişkin soruya da şöyle yanıt verdi:

“Biz iç siyasetin unsuru ya da figürü değiliz.  Biz özel askeri şirketiz ve müşteri portföyümüzü Türkiye’nin yurt dışındaki dost ve müttefik olan ülkelerin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatları oluşturuyor. Dolayısıyla bizim buraya dair bir fikrimiz olamaz. Bu devletin güvenlik kurumlarını ilgilendiren kısımlar. Bir askeri şirketten bu konuda çözüme katkı talep edilmesi akıl dışıdır.”

“SADAT OLARAK, SURİYE İÇ SAVAŞINDA CİHATÇI GRUPLARLA İLİŞKİMİZ OLMADI”

“Suriye iç savaşında cihatçı gruplarla ilişkiniz oldu mu?” sorusuna, “SADAT olarak soruyorsanız olmadı” diye yanıt veren Tanrıverdi, “Sivil toplum çalışmaları kapsamında her kesimle görüşüyoruz irtibata geçiyoruz ama hizmet sunma anlamında olmadı. Herhangi bir hizmet sunmadık” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ İSTİHBARAT VE GÜVENLİK KURUMLARIYLA BAĞLANTIMIZ YOK”

Türkiye’deki istihbara ve güvenlik kurumlarıyla bağlantıları olmadığını vurgulayan Tanrıverdi, “Ayağımızı nereye basmamız gerektiğini biliyoruz, gri noktalardan uzak duruyoruz” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NA KAPIMIZA DAYANAN BİRİ OLARAK DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORUM, NE YAPIYORSA İNCELİYORUM”

“Atatürk Türkiye’nin kurucu önderidir. Bir değeridir. Tarihinde önemli bir yeri vardır. Kemalist değilim ama Atatürk’ü kendime düşman olarak görmüyorum” diyen Tanrıverdi, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi kendinize rakip olarak görüyor musunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Rakip olarak görmüyorum ama kapımıza dayanan biri olarak dava açmaya hazırlanıyorum. Ne yapıyorsa inceliyorum. Benimle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını FETÖ’cüler dile getiriyor. Bu iddialar sufle edilmiş ve Kemal Bey’e verilmiş.”

"HAKKIMIZDAKİ HABERLER YÜZÜNDEN İŞLER AZALDI"

Tanrıverdi, “Hakkımızda şu an çıkan haberlere benzer haberler çıktığında olumsuz etkileniyoruz. Bazen 6 ay bazen 1 yıl bütün projelerimiz duruyor. O dönemler ciddi zararlar ediyoruz. Bizimle ilgili basında ne kadar az haber çıkarsa iyi” dedi.