CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV100’de çıktığı programa SADAT, yüzü maskeli eli silahlı reklam verdi.

Konuyla ilgili konuşan SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi, “Kanal, Kılıçdaroğlu çıkacağı zaman biri aradı. Mademki kanal uygun görüyor biz de reklam verdik” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs’ta ani bir kararla SADAT’ın genel merkezine gitti. SADAT önünde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray’dır” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, “SADAT’ın paramiliter bir yapı olduğunu ve terörist yetiştirdiğini” söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz gün TV100’de Uğur Dündar’a konuk olduğu programda SADAT, eli silahlı yüzü maskeli kişilerin olduğu reklamlar yayımladı.

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, bugün Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Tanrıverdi, reklam teklifinin Kılıçdaroğlu yayını için TV100’den geldiğini iddia etti.

Tanrıverdi şu ifadeleri kullandı:

“Reklam verirken tabi ilk önce az önce konuştuğumuz program için. Sayın Selçuk Bayraktar’ın savunma sanayi ile söyleşisi vardı. O programı için verdik. Daha sonra kanal Sayın Kılıçdaroğlu çıkacağı zaman bizi aradı, “reklam vermek ister misiniz?” dedi. Biz kanalı aramadık. Reklam portföylerine girdiğimiz için herhâlde program olduğunda haberdar ediyorlar. Bizim hedef kitlemiz değildi. Dolayısıyla mademki kanal uygun görüyor biz de reklam vermeyi uygun gördük”

Tanrıverdi, reklam sonrası şu mesajları paylaşmıştı:

“2022 yılına dönük PR incelemesi yaptığımızda SADAT ile Kılıçdaroğlu birlikteliğinin en iyi reytingi yaptığını gördük. Reklam departmanımız 1.500 TL’lik bir reklam vererek bu reytingi güzel bir PR çalışmasına döndürmüş. Yıllardır agresif/çarpıcı reklamlar yapmadığımız için eleştiriliyorduk. Reklam departmanımız da buna çok içerliyordu. Gol mü olmuş!”