Saadet Partisi (SAADET), Türkiye’nin 81 ilinde “Hepimizin Gündemi Geçim Derdi” sloganıyla “Geçim İttifakı” açıklaması organize etti. SAADET’in Ankara’da yapmak istediği açıklamanın adresi ise Kızılay Güvenpark olarak belirlendi.

SAADET Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partilinin Güvenpark’ta yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi. Ankara Valiliği’nden açıklama için izin alınmadığını, bu nedenle basın açıklamasının yapılamayacağını belirten polis ile partililer arasında tartışma yaşandı.

'DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANMAMIZI ENGELLEDİLER'

Polisin engellemesini alkışlarla protesto eden ve uzun süre yağmur altında bekleyen partililer, “SAADET gelecek zulüm bitecek” sloganları attı. İzin verilmeyen açıklamanın ardından Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı binasına geçtiklerini duyuran SAADET Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, polisin tutumuna tepki göstererek, “Demokratik hakkımızı kullanmamızı engellediler. Milli Görüşçüler olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu baskılardan da bunlardan da yılmayacağız. Zafer inanlarındır inşallah” ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: PARTİLERİN DEĞİL, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNİN ÜZERİNE GİDİN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, engellemeye tepki gösteri. Karamollaoğlu, "Saadet Partisi olarak bugün 81 ilde gerçekleştirdiğimiz ‘Geçim İttifakı’ temalı basın açıklamamız anlaşılamayan bir şekilde Ankara’da polis müdahalesiyle engellenmeye çalışılmıştır. Ankara polisinin bu tavrı hukuk devleti ve demokratik teamüller açısından kabul edilemez. Bu tavrı şiddetle kınıyoruz. Biliyoruz ki bu müdahalenin sorumlusu siyasi iktidardır. İktidar, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasal partilerin değil, organize suç örgütlerinin ve ona bulaşanların üzerine gitmelidir. Saadet Partisi insanımızın geçim derdini görmezden gelen iktidara rağmen, her platform ve fırsatta milletimizin kaynamayan tenceresini kararlılıkla gündeme getirmeye devam edecektir."