Adıyaman'da son 15 yıldır yapılan seçimlerde yüksek oy oranlarına ulaşan AKP, bu seçimlerde mevcut belediye başkanının yerine Süleyman Kılıç'ı aday gösterirken, MHP Rıfat Erdem'i, İYİ Parti Abdulkadir Kırmızı'yı, Saadet Partisi (SP) ise Ahmet Faruk Ünsal'ı aday gösterdi. Kentte aday çıkarmayan HDP ve CHP ise Ünsal'a desteğini açıkladı.

Mezopotamya Ajansı'ndan Muhamed Abdulkadir Esen'e konuşan Ünsal, iktidarın yarattığı karanlık dönemi dağıtmak adına farklı partilerin bir araya gelmesinin örnek olduğunu dile getirdi. CHP, HDP ve SP'nin kentte seçime kendi adaylarıyla girmesi halinde ciddi bir sonuç alınmasının imkânsız olduğunu belirten Ünsal, bu noktada partilerin genel merkezleri ve il örgütlerinden öte Adıyaman halkının birleşme ihtiyacına karar kıldığını ifade etti. Ünsal, "Birleşme, tabanın gönlünde gerçekleşti. Taban öyle bir aday çıkartalım ki, hem AKP'nin tabanından oy alalım hem de CHP, HDP ve SP tabanı bu adaya baktığı zaman kendisinden bir parça görsün diye bir arayışa girdi" dedi. 

'HERKES ZULMÜN KENDİSİNE DÜŞEN KISMINI YAŞIYOR'

"AKP ilimizi ve ülkemizi partizanca ve adaletsizce yönetiyor" diyen Ünsal, "Halkımız bu durumun farkında ve herkes bir şekilde bu zulmün kendine düşen kısmını yaşıyor. Bu durum bizi birleştirdi. Ben burada büyük bir umut görüyorum. Her hal ve şart altında bütün farklılıklarımızı bir kenara koyarak bir araya gelme becerisini gösterebiliyorsak, bu bölgemiz içinde, ilimiz içinde bence geleceğe dönük çok önemli bir umut barındırıyor" şeklinde konuştu. 

'ADIYAMAN HALKI 15 YILIN HESABINI SANDIKTA SORACAK'

17 yıldır tek başına ülke yönetiminde olan AKP'nin, Adıyaman'ı da 15 yıldır yönettiğini hatırlatan Ünsal, "Adıyaman'ın bu siyasi iktidarla kurduğu bir gönül bağı var. Adıyaman halkı, 2002 yılında bu yana yapılan 12 seçimde iktidar partisine ülke ortalamasının çok üstünde destek verdi. Ancak aldığı hizmete baktığımızda ülke ortalamasının çok altında kaldığını görüyoruz. 15 yılın yarattığı büyük bir hayal kırıklığı var. Adıyaman halkı, 15 yılın hesabını sandıkta soracak. Adıyaman halkı bu seçimde AKP'ye büyük bir yanıt verecektir. 31 Mart akşamı sandıklar açıldıktan sonra hem Türkiye genelinde hem de Adıyaman'da büyük bir değişimin kapısının açıldığını göreceğiz" dedi.

'EKONOMİK POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ'

Göreve gelmesi halinde kentin ekonomik potansiyelini her yönüyle ortaya çıkarmak için çalışacağını söyleyen Ündal, özellikle sanayinin ve sulu tarımın gelişmesi için kooperatifler kurarak şehrin daha çok kalkınmasını sağlayacaklarını söyledi. Ünsal, meslek edindirme kursları ve yabancı dil kurslarıyla gençlerin donanımlarını arttıracaklarını söyledi.

'TÜTÜN EMEKÇİSİ BU SEÇİMDE İKTİDARI İKAZ EDERSE…'

Ünsal, "Yani ekonomik potansiyeli ortaya çıkararak istihdam alanları oluşturmaya çalışacağız. Hükümet yurtdışından gelen tütünün vergisini sıfırladı. Ama bizim kendi yerli tütünümüzün piyasaya çıkması önünde büyük bir yasal engel var. Tabi ki belediye yasa yapma yeri olmadığı için bu yasa hükmü orada kaldığı müddetçe tütün üreticisinin ürünlerini pazarlama noktasında bir şey yapamaz. Eğer tütün emekçisi bu seçimde iktidarı iyi ikaz ederse, Adıyaman'ın ihtiyaç duyduğu ama bir türlü kavuşamadığı hizmete kavuşması noktasında bir imkân bulacak" dedi.

Kent turizminin Nemrut Dağı'ndan ibaret olmadığını söyleyen Ünsal, kentin kültürel hayatına da canlılık katacak projeler geliştireceklerini belirtti. 

'ADIYAMAN'I MAKAM ODASINDAN DEĞİL, SOKAKLARDAN YÖNETECEĞİZ'

Adıyaman halkının bugün belediyenin ne kadar borçlu olduğunu bilmediğini söyleyen Ünsal, kendi dönemlerinde belediyede şeffaf bir yönetimin hâkim olacağını belirtti. Ünsal, "Kenti makam odasından değil, doğrudan sokaklardan, mahallelerden yöneteceğiz. Mahallelerde kuracağımız mahalle meclisleriyle, orada mahalle halkıyla yapacağımız toplantılarda oranın ihtiyaçlarını doğrudan tespit ederek hizmetleri oradan yürüteceğiz. Bizim yönettiğimiz belediyenin mali durumuna tüm Adıyamanlılar ulaşacaktır" dedi.

'CAMİLERE NE KADAR DESTEK SAĞLANIYORSA, CEMEVLERİNE DE SAĞLANACAK'

Sünni ve Alevi yurttaşların bir arada yaşadığı kentte, camilere ne kadar destek sunuluyorsa Alevi kardeşlerinin ibadethanesi olan cemevlerine de, o kadar destek sağlayacaklarını ifade eden Ünsal, "Cemevlerinin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hiçbir desteği esirgemeyeceğiz. Nihayetinde Adıyaman'da bir arada yaşıyoruz. Belediyenin bütçesi hepimizin bütçesidir. Sünni yurttaşların ne kadar hakkı varsa, Alevi yurttaşımızın da o kadar hakkı vardır. Bu noktada hiç kimsenin kuşkusu olmasın" şeklinde konuştu.