Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İl Başkanları ve İl Müfettişler Toplantısı'nda 'geçim ittifakı' çağrısı yaptı. Karamollaoğlu, "Karanlığın en koyu olduğu an şafağın en yakın olduğu andır. Herkes bilmeli ki şafak yakın" dedi. 

Saadet Partisi'nin dün sosyal medya hesaplarından yaptığı "Geçim İttifakı" kampanyası çağrısının ardından Karamollaoğlu da bu konuda açıklamalar yaptı. “Milletimizin tenceresi kaynamıyorken derdimiz; seçim değil geçim!” diyen Karamollaoğlu, yürütecekleri kampanyaya dair açıklamalarda bulundu. “İttifakların tartışıldığı, konuşulduğu bu ortamda, iktidar seçim hesapları yaparken insanımız geçim mücadelesi vermekte” diyen Karamollaoğlu, “Geçim İttifakı” kampanyasını başlattıklarını ve gecimittifaki.com adresi üzerinden kampanyaya herkesin katılabileceğini söyledi.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından diğer başlıklar şöyle:

ASIL KONUŞULACAKLAR KONUŞULMUYOR

Ülkemizin, insanlarımızın dertleri her geçen gün artarken ülkemizde asıl konuşulması gerekenler ne yazık ki konuşulmuyor. 19 yıldır iktidar olanlar, mağdurlar ordusu oluşturdular. Liyakati esas almadılar, işsizler ordusu oluşturdular. İyi gün, kötü gün demeden vergi topladılar esnafımızı, insanımızı zor günlerinde yalnız bıraktılar. Yanlışta politikalarda ısrarcı olarak ekonomiyi çıkmaza soktular, insanımızı hayat pahalılığına mahkum ettiler. Kendileri varlık içinde yüzerken milyonların geçim derdini görmezden geldiler. Devlet olarak zor günlerden geçiyoruz diyerek insanımızın merhametine sığındılar ama vatandaşımıza zor günlerinde sırt çevirdiler. Ülkemizde siftah yapamadan dükkan kapatan, pandemiden dolayı iflas eden esnafımız var. Gelecek hayalini yurt dışında yaşamak üzere kuran gençlerimiz var. Ay sonu nasıl gelecek diye düşünen milyonlarca kardeşimiz var. Geçim sıkıntısının bunalımıyla intihar edenler var.

KEYFİLİK, CİDDİYETSİZLİK İÇİNDELER

Son Merkez Bankası Başkanı değişikliğinin bu ülkeye yüklediği külfet; doların gecelik 1 lira artışı ile 435 milyar liralık yük olmuştur. Bu arkadaşlar her alanda keyfiliğin, ciddiyetsizliğin içerisindeler. Mecliste yaşanan hadise bunun en çarpıcı delilidir. İktidar ve onun küçük ortakları, bu ülkeye yük olmaktan başka bir işe yaramıyor. İnanıyorum ki ilk seçimde milletimiz bu yükü sırtından atacaktır. Şairin dediği gibi her şey biz yaşarken oldu. Evet ama biz, tarihin ve milletimizin şahitliğinin huzurunda her şey biz susarken oldu dememekte kararlıyız. Biz haksızlıklar, hukuksuzluklar, keyfi tutum ve davranışlar karşısında susmadık, bundan sonra da susmayacağız. Biz, Türkiye'yi yönetme tarzınıza razı değiliz. Gençlerimizin boğazının sıkılmasına rıza göstermeyeceğiz. Siz, insanlarımız arasında inadına duvarlar örmeye çalışırken; biz "inadına kardeşlik" diyerek örmeye çalıştığınız o duvarların tuğlalarını tek tek sökeceğiz.

İKTİDAR HESAPLAŞMA BİZ HELALLEŞME DİYECEĞİZ

İktidar kutuplaşma diyecek. Biz kucaklaşma diyeceğiz. İktidar hesaplaşma dedikçe biz, helalleşme diyeceğiz. Karanlığın en koyu olduğu an şafağın en yakın olduğu andır. Herkes bilmeli ki şafak yakın. Bu sebeple dert var, sorun var ama Allah’ın izniyle çözüm de var. Saadet Partisi olarak her bir insanımızın geçim mücadelesine destek olmak, onları dinlemek, seslerini duyurmak, çözümler üretmek, tencerelerinde dert değil aş pişirebilmek için seçimden önce bir geçim ittifakı kurmakta kararlıyız. Bir geçim ittifakı kuralım. Hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere, hayır diyelim. Toplumumuzun her kesimine sesleniyorum. Gelin, milletimizle el ele verelim, geçim ittifakından başka hiçbir şey konuşmayalım. İnsanımızın derdine hep birlikte tercüman olalım. Bir araya gelerek çözüm yolları arayalım.