Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı Mecliste ziyaret etti.

1 saatten fazla süren görüşmede Karamollaoğlu hazırladıkları uyum yasası taslağını Kahraman'a iletti.

İsmail Kahraman'ın AKP-MHP ittifakını hatırlatarak, "Temel bey, görüştünüz değerlendirdiniz. Ne yaptınız ittifak meselesini?" sorusuna Karamollaoğlu, "Biz böyle yerimizde iyiyiz" diye cevap verdi.

"HÜLLE HUKUKİLEŞİYOR"

CNN Türk'ün edindiği bilgilere göre, Kahraman bu sırada AK Parti ve MHP'nin de ittifak teklifini verdiğini ifade etti ve "Hülle ortadan kalktı" dedi. Karamollaoğlu ise "Kalkmadı da hülle hukukileşiyor" ifadesini kullandı.

Buna gerekçe olarak da teklifteki büyük birlik düzenlemesi olarak nitelenen partisinden istifa etmeye gerek kalmadan başka parti listesinden aday olmaya imkan veren maddeyi gösterdi.

‘BİZ BÖYLE YERİMİZDE İYİYİZ’

Edinilen bilgilere göre görüşmede İsmail Kahraman AKP-MHP ittifakını hatırlatarak "Temel bey, görüştünüz değerlendirdiniz. Ne yaptınız ittifak meselesini?" diye sordu.

Karamollaoğlu'nun ise Kahraman'a "Biz kimseyi kırmayalım üzmeyelim diyoruz ama illa böyle düz söyletiyorlar. Biz böyle yerimizde iyiyiz" yanıtını verdiği öğrenildi.

Saadet Partisi yetkilileri de ittifak yapmama ve kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını vurguluyor. Parti içinde AKP ittifakına sıcak bakanlar olsa da bunun kırılma noktasında olmadığı belirtiliyor.

‘YARAMAZLIK YAPMIŞ DER, GEÇERİZ’

Saadet Partisi'nin Abdullah Gül, ve Haşim Kılıç gibi isimleri cumhurbaşkanı adayı olarak düşündüğü ancak henüz kimseye teklif götürmediği iddia ediliyor.

CNN Türk'e konuşan parti kaynakları, AKP-MHP ittifakına sıcak bakan BBP'ye kırgın olmadıklarını da söyledi. Bir parti yetkilisi "Bizim küçük kardeşimiz. Kırgınlık olmaz. Yaramazlık yapmış der, geçeriz" ifadesini kullandı.

Kaynak: CNN Türk