Saadet Partisi’nin 8. Olağan Büyük Kongresi, 'Kararlıyız, Milletin İktidarında Saadet Var' sloganıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun tek aday olduğu kongrede 1200 kayıtlı delege partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak olan yeni parti yönetimini belirleyecek.

Saadet Partisi Genel Başkanı’nın yanı sıra kongrede, 75 üyeli Genel İdare Kurulu (GİK) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için de seçim yapılacak.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok kentinden kongreye gelindiği ifade edilen anonslarda “Muhalefetteki son kongremizi gerçekleştirmiş olacağız inşallah” denildi.

KARAMOLLAOĞLU: LAİKLİKTEN DEĞİL, SÖZDE LAİKÇİLERDEN ÇEKTİK

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, alkışlar ve 'Bilge Başkan' sloganları eşliğinde salona girdi. Konuşmasında laikliğe özel bir yer ayıran siyasetçi, şunları kaydetti:

"Sünnilik-Alevilik, dindarlık ve laiklik gibi tartışmalar yüzünden yıllarca hem zamanını hem de enerjisini tüketmiştir. Bu konularda telafisi imkansız acılar yaşanmıştır. İnsanımız bıkmış, usanmış ve yorulmuştur. Bizler; laiklikten değil, sözde laikçilerden, İslam'dan değil, sözde İslamcılardan, muhafazakarlığın kendisinden değil, muhafazakarlık adı altında değerlerimizi istismar edenlerden çok çektik.

'LAİKLİK, HERKESİN DİNİ, SİYASİ VE SOSYAL GÖRÜŞLERİNİ RAHATLIKLA İFADE EDEBİLMESİNİN TEMİNATI OLARAK ANLAŞILMALI'

Artık bu defterler bir daha açılmamak üzere kapanmalı ve tarihin tozlu sayfalarında yerini almalıdır. Din, herhangi bir sosyal grup ya da partinin tekelinde olmadığı gibi; Laiklik de herkesin dini, siyasi ve sosyal görüşlerini rahatlıkla ifade edebilmesinin teminatı olarak anlaşılmalıdır .

Devletin vazifesi kimlik dayatmak değildir. Var olan kimliklerin devlet şemsiyesi altında huzur, barış ve güven içerisinde varlıklarını özgürce sürdürmesini sağlamaktır."

'TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER NE ZAMANDAN BERİ REFERANDUM KONUSU YAPILABİLİYOR?'

Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence talebiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın el yükselterek 'anayasa değişikliği' çağrısı yapmasıyla boyutlanan tartışmayı da yorumladı.

"Temel hak ve özgürlükler ne zamandan beri referandum konusu yapılabiliyor? Aileyi darmadağın eden sizler, hangi yüzle aile mefhumunu ağzınıza alabiliyorsunuz?" diye soran Saadet Partisi lideri, şöyle devam etti:

"Kazanımlardan bahseden sizler, bunlar üzerinden insanımıza göz dağı veren sizler neleri kaybettirdiniz bu ülkeye, önce bunların hesabını bir verin bakalım. Muhalefeti mayınlı arazilerde siyaset yapmaya zorlayarak ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. O dönem kapandı artık. Sonuna geldik. Necip Fazıl'dan bir şiir okuyup, Nazım Hikmet'ten bir alıntı yaparak 'Halay da bizim, horon da bizim' diyerek süslü cümleler kurup sonra toplumu kamplara ayırma dönemi bitti artık."

ALTILI MASA YORUMU: 13. CUMHURBAŞKANINI BELİRLEYECEK, PARLAMENTO ARİTMETİĞİNDE ÇOĞUNLUĞU ELDE EDECEK

Karamollaoğlu, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'yle birlikte çalıştıkları altılı masayla ilgili de "Bu masada sadece 6 genel başkan yok. 85 milyon insanımız hep birlikte bu masada oturmaktadır. Asgari ücretlilerimiz, çiftçimiz, esnafımız, memurlarımız, işçiler, emeklilerimiz, açlık ve yoksulluk sınırının altında bir yaşama mahkum edilen milyonlarca insanımızla birlikte oturduk biz bu masaya. Bu masa, kaybedilecek seçimin ardından yaşanacak bir 5 yılın daha ülkemize ve insanımıza neye mâl olacağını gayet iyi bilenlerin kurduğu bir masadır" ifadesini kullandı.

"Birileri; algı fabrikalarında sürekli olarak yeni 'düşmanlar, hainler, teröristler' icat edip, toplumu birbirine kırdırmak istiyor. Ancak kaybeden hep Türkiye oluyor, kazananlar ise daima bir avuç zadegân! Bilinsin ki, bu devir kapanmıştır artık. 85 milyonun kazanacağı bir dönemi başlatıyoruz.

Kurduğumuz bu masanın ayakları; Tunceli'nin, Kocaeli'nin, Sivas'ın, Konya'nın, Afyonkarahisar'ın ve Ankara'nın bereketli topraklarına sapasağlam basmaktadır.

Bu masanın çapı; Edirne'den Hakkari'ye, Muğla'dan Artvin ve Ardahan'a, İzmir'den Van'a, Sinop'tan Hatay'a; 81 ilimizi kapsayacak kadar geniştir. Ezcümle, bu masanın genişliği 783 bin 562 kilometrekaredir. Ülkemizin ihtiyacı da budur; insanımızın özlem ve hasretle beklediği ses de işte bu masadan yükselmiştir.

Ve Allah'ın izniyle bu masa; Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek, parlamento aritmetiğinde de çoğunluğu elde ederek, ülkemizin problemlerine hızlı ve kalıcı çözümler üretecektir."