Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Karaman-Ermenek’teki maden faciasını, “Son deprem faciası” olarak değerlendirdiğini ifade ederek, “Alıcısı hükümet, tüketicisi seçmen olan kömür, halkın bir bölümüne bedava dağıtılıyor. 18 kişi, bedava kömür için hayatını kaybetti” dedi.

Partisinin Kültür merkezinde yapılan Batman il kongresine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak yaptığı konuşmada, Ermenek’teki maden faciasını, “Son deprem faciası” olarak gördüğünü söyledi.

SP lideri Kamalak, Ermenek’te yaşanan olayın kendileri için şaüşartıcı olmadığını ifade ederek, “Çünkü, bu işin temeli bozuk. Bu ocakların sahibi devlettir. Rödovans sistemle kiraya veriliyor. İşletmecisi şirket değil, yandaş şirkettir. Kömürün alıcısı ise hükümettir. ‘Ne kadar üretirsen alacağım’ diyen bir hükümet vardır” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Tüketicisi seçmen, hangi seçmen? Belli bir partiye oy veren seçmen. Bedava dağıtılan kömürler, işte oralarda çıkarılan kömürlerdir. Devletin 36 dolara mal ettiği kömürün tonunu biz 24 dolara getiriyoruz diyorlar. Doğru söylemiyorlar. 24 dolar üzerine 301 can ekliyorlar. En pahalı kömür çıkarıyorsunuz. Evet alıcısı hükümet, tüketicisi seçmen. Ölüm işçinin, matem ise milletin. Yerin üstü de karın doyuramaz hale gelmiştir. Emeğin tasarrufu ancak üretime dönüştürerek mümkün olabilir. Allah kimseyi açlık ve yoksullukla imtihan etmesin.” (zete)