1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde AK Parti’yle ittifak konusunda görüşme halinde olduğu konuşulan Saadet Partisi’nden açıklama geldi.

Al Jazeera'ye konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, bugün AK Parti ile seçim işbirliğini son kez görüştüklerini söyledi. Bir süredir istişarelere devam ettiklerini belirten Asiltürk şöyle konuştu:

“Bugün yapılan görüşmede, konuşmanın daha başında 15-20 gün önce söylediğimiz şarta uygun davranamayacaklarını söylediler. Bizim için bitmiştir. Başka görüşmeye değer bir şey yoktur. Bizim derdimiz 10-15 milletvekilini Meclis’e sokmak değil, Meclis çalışmalarında etkili olmaktı. Onlar bunu kabul etmeyince bitti. Allah selamet versin dedik.”

AK Parti’den eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve eski AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul’un, Salı günü Saadet Partisi’nin teşkilat ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcıları Hasan Bitmez ve Mehmet Karaman ile görüştü.

Görüşmelerin bir süredir devam ettiğini Saadet Partisi yetkilileri doğrulamıştı. Ancak AK Parti’den bu konuda resmi bir açıklama gelmemişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 Kasım seçimlerinde işbirliği ilgili sorulara açık kapı bırakmıştı.

AK Parti’nin uzlaşma sağlanırsa özellikle Doğu ve Güneydoğu’da Saadet Partisi’nden bazı isimleri aday gösterebileceği kulislerde konuşuluyordu.

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin Milli İttifak'ı 7 Haziran genel seçimlerinde yüzde 2,06 oy oranında kalmıştı. Saadet Partisi'nin Meclis'te grup kuracak milletvekili sayısı olan 20 vekile ulaşmayı hedeflediği ancak AK Parti'nin buna sıcak bakmadığı biliniyordu.

Kaynak: Al Jazeera