Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, "3 alternatif de gündemde. 'Tayyip Bey'e destek verelim' diyenler mevcut, 'Ekmeleddin Bey'i destekleyelim' diyenler mevcut. Veya 'Bu adaylar, bizim prensiplerimize, ilkelerimize müsait değildir. Sandığa gitmeyelim, rey kullanmayalım veya abes atalım' diyenler de mevcut. Bütün alternatifler masada. Bunların değerlendirmesi yapılacak" dedi.

Bitmez, yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Halkların Demokratik Partisi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adaylıklarının açıklanmasının ardından, konuyu Başkanlık Divanı'nda değerlendirdiklerini söyledi. Yakın zamanda il başkanları ve Genel İdare Kurulu üyeleri ile bir araya geleceklerini belirten Bitmez, "Onların da kanaatlerini aldıktan sonra Genel Başkanımız Mustafa Kamalak'ın yapacağı izah ile kamuoyuna fikrimizi bildireceğiz" dedi.

Bütün alternatifler üzerinde çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Bitmez, şöyle konuştu:

"3 alternatif de gündemde. 'Tayyip Bey'e destek verelim' diyenler mevcut, 'Ekmeleddin Bey'i destekleyelim' diyenler mevcut. Veya 'Bu adaylar, bizim prensiplerimize, ilkelerimize müsait değildir. Sandığa gitmeyelim, rey kullanmayalım veya abes atalım' diyenler de mevcut. Bütün alternatifler masada. Bunların değerlendirmesi yapılacak. Geniş tabana dayalı bir istişare çalışması yürütülecek."

NİHAİ KARAR 19 TEMMUZ'DA

İl başkanları ile 19 Temmuz'da toplantı yapacaklarını, nihai kararı o vakit vereceklerini diye getiren Bitmez, adayların seçim beyannamelerini görmek istediklerini, bunları da değerlendireceklerini bildirdi.

Bu süreç içinde cumhurbaşkanı adayları ile görüşme taleplerinin olmayacağına işaret eden Bitmez, "Ama onların kendilerini veya projelerini takdim etme gibi bir talepleri olursa partimiz buna açıktır" diye konuştu.