Rüyada patates görmek her şekilde iyiye yorumlanan ender rüyalar arasında yer almaktadır. Yani rüyasında patates görenler için güzel günler işaret edilmektedir. Patates bir besin olarak bereketi , bolluğu simgeleyen çok önemli bir gıdadır. Patates görmek rüyanın şekline göre elbet farklı yorumlansa da hiçbir kötü yanı bulunmaması ile rüyasında patates görenlerin mutlu olması gerektiği belirtilmektedir.
Rüyanızda patates soyduğunuzu gördüyseniz çok yakın bir süre içerisinde hayallerinizin gerçekleşeceği işaret edilmektedir. Rüyada patates yemeği yapmak da benzer bir şekilde hayallere giden yola başarılı adımlar atılacağı ve hayatta çok fazla hayal kırıklığı yaşamadan başarıya ulaşılacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyada taze patates görmek ise bereketi simgeleyen bir rüyadır. Rüyada taze patates genel anlamda yeni yatırımlar yapılacağını, zenginleşileceğini simgeleyen bir rüya olarak lanse edilmektedir. Rüyada patates ekip biçildiğini görmek de oldukça iyi bir rüyadır. Bu rüya yeni yapılacak bir girişimin başarıyla sonuçlanacağını ve atılan adımlardan pişman olmayacağınızı işaret ederen bir rüyadır.
Rüyada çürük patates görmek ve rüyada patates atmak dışında hemen hemen her rüya çok çok olumlu anlamları işaret etmektedir. Bu belirttiğim 2 rüya ise nötr olarak yorumlanmaktadır. Yani rüyada çürük patates görmenin ve rüyada patatesi çöpe atmanın herhangi bir olumlu ya da olumsuz yorumu bulunmamaktadır. Rüya tabirleri arasında en hayırlı rüyalar arasında gösterilen patates en geniş anlamda bolluk, bereket, ferahlık, zenginliğin habercisi olduğu konusunda birleşilmiştir.